Sloboda

Nevin u zatvoru ležao 23 godine

Lifestyle / Flash | 01. 02. 2016. u 11:47 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kineski državljanin je oslobođen poslije 23 godine provedene u zatvoru, nakon odluke pravosuđa koje je revidiralo presudu zbog ubojstva i podmetanja požara, objavili su državni mediji, u posljednjem slučaju sudske greške koju je priznalo kinesko pravosuđe.

Chen Man, uhićen 1992. godine, optužen je da je zapalio jednu kuću i uzrokovao smrt čovjeka u požaru. Bio je osuđen na smrt.

Nakon brojnih žalbi, sud je zaključio da dokazi koji su motivirali presudu nisu bili dovoljni i naredio da se on oslobodi, objavio je službeni list China Daily na svojoj internetskoj stranici. Vlada pokušava popraviti greške suda, politikom koju promovira predsjednik Xi Jinping da bi ojačao vladavinu prava i poboljšao imidž pravosudnog sustava.

U 2014. godini, jedan sud je posthumno oslobodio Mongola zvanog Huugjilt, koji je pogubljen zbog silovanja i ubojstva jedne žene u javnom toaletu. Drugi čovjek je kasnije osuđen za smrt u ovom zločinu.

Novinska agencija Nova Kina je objavila u nedjelju navečer da je 27 osoba sankcionirano zbog pogrešne osude ovog čovjeka, naveo je Le Figaro.

Kopirati
Drag cursor here to close