Alpe

Nestali švicarski bračni par pronađen na ledenjaku nakon 75 godina

Lifestyle / Flash | 18. 07. 2017. u 16:31 D.L.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Smrznuta tijela švicarskog para koji je nestao u Alpama prije 75 godina pronađena su na ledenjaku s kojeg se povlači led, objavili su u utorak švicarski mediji.

Marcelin i Francine Dumoulin, roditelji sedmero djece, krenuli su 15. kolovoza 1942. pomusti svoje krave na livadi iznad Chandolina u kantonu Valais.

"Proveli smo cijeli život tražeći ih, bez prestanka. Mislili smo im jednog dana održati sprovod koji zaslužuju", rekla je njihova najmlađa kći Marceline Udry-Dumoluin za Le Matin, dnevne novine iz Lausanne.

"Mogu reći da mi nakon 75 godina čekanja ove vijesti daju dubok osjećaj smirenosti", dodala je 79-godišnjakinja.

Policija je priopćila da je radnik na ledenjaku Tsanfleuron, u blizini skijaške vučnice kod resorta Les Diableretsa, pronašao dva tijela i osobne dokumente na visini od 2.615 metara. Bit će provedeno i DNA testiranje kako bi se potvrdio identitet para.

"Tijela su ležala jedno pored drugog. Radi se o muškarcu i ženi u odjeći iz doba Drugog svjetskog rata", istaknuo je Bernhard Tschannen, direktor tvrtke Glacier 3.000 koja upravlja žičarama.

"Pod ledom su ostali potpuno očuvani, kao i njihove stvari", dodao je.

"Mislimo da su pali u pukotinu u ledu... Njihova tijela su se pojavila pri povlačenju ledenjaka", naglasio je Tschannen za dnevne novine Tribune de Geneve.

Marcelin Dumouilin bio je 40-godišnji obućar, a 37-godišnja Francine učiteljica. Iza njih je ostalo pet sinova i dvije kćeri.

"To je bio prvi put da je moja majka otišla s ocem na takav izlet. Uvijek je bila trudna i nije se mogla penjati po teškim uvjetima", kazala je Udry-Dumoulin.

"Mi djeca smo ubrzo odvojeni i smješteni kod raznih obitelji. Ja sam imala sreće da sam bila kod tete", rekla je kći žrtava, dodavši kako su "svi živjeli u istoj regiji, no da su s vremenom postali stranci".

"Na pogrebu neću nositi crno. Mislim da je primjerenije da sam u bijelom, kao simbol nade koju nikad nisam izgubila", zaključila je 79-godišnjakinja, prenosi Hina.

Kopirati
Drag cursor here to close