Obavezno

Nemoj zaboraviti ponijeti ovih 7 stvari na more

Slobodno stavi malo više tih proizvoda u putnu ljekarnu.
Lifestyle / Flash | 24. 07. 2020. u 21:40 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nema ništa što nas više može izbaciti iz takta kad smo negdje na odmoru od toga da se odjednom razbolimo, a nemamo nikakve lijekove sa sobom. Ovisno o mjestu  u koje ideš, trebaš obratiti pažnju na različite stvari – koje bi ti tamo možda dobro došle.

Međutim, važna je i „osnovna oprema“ oprema lijekova koja ti posvuda može pomoći.  Ovih sedam stvari ne smiju nedostajati u tvojoj putnoj ljekarni, prenosi miss7.

Tablete protiv bolova 

Tablete protiv bolova koje smanjuju upale i temperaturu obavezan su dio putne ljekarne. Informiraj se kod liječnika ili ljekarnika što je najbolje za tebe. I još nešto nije loše imati – toplomjer.

Sredstvo protiv proljeva i zatvora

Tijekom godišnjeg odmora, osobito ako putuješ u neku stranu zemlju, može se dogoditi da ti želudac i crijeva ne reagiraju dobro na promjenu prehrane. Sredstva protiv proljeva ili zatvora zato su neizostavan dio putne ljekarne.

Sprej protiv insekata 

Komarci su dosadni, ali mogu i prenijeti neku upalu ili bolest. Repelenti su stoga vrlo bitan dio putne ljekarne.

Krema za sunčanje i njega „poslije sunčanja“ 

Ako ideš na more, sve ti jasno – nemoj zaboraviti redovito nanositi kremu za sunčanje. Slobodno stavi malo više tih proizvoda u putnu ljekarnu – da slučajno ne bi ostala bez zaštite od sunca.

Sredstvo za dezinfekciju i flasteri

 Svakome se može dogoditi da se poreže na odmoru. Onda su (primjerice) sprej za dezinfekciju rana i flasteri obavezni.  6. Sprej ili kapi za nos i uši  I te bi dvije stvari trebala imati u putnoj ljekarni. Ako si alergična ili se prehladiš  - sprej za nos je prva pomoć. Međutim, budi oprezna i svakako se konzultiraj s liječnikom ili ljekarnikom koji sprej je dobar za korištenje, odnosno koliko dugo smiješ koristiti neko sredstvo. Kod eventualne upale uha pomoći će ti kapi za uši.

Sredstvo protiv spolnih infekcija 

Upravo ljeti postoji povećani rizik za upale stidnog područja. Sezona je kupanja i sve vrvi od bakterija i gljivica koje mogu napasti sluznicu. A to na odmoru nije nimalo ugodno. Kako bi spriječila infekciju, trebaš paziti na to da ne nosiš predugo vlažan kupaći kostim.

Kopirati
Drag cursor here to close