I Grabo sjedi doma

Neki drugi virus u BiH

Nismo nikada ozbiljno pozvani da peremo ruke radi korupcije, da držimo razmak s onima koji su zaraženi tim virusom, da ne izlazimo na korumpirana mjesta...
Lifestyle / Flash | 26. 03. 2020. u 08:39 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U vrijeme kad nam preostaje samo ostati doma i tako spriječiti širenje virusa korona, i obitelj Grabo sjedi doma.

Upoznati su s virusom, znaju koliko njegovo širenje i rast broja oboljelih opterećuje zdravstveni sustav.

Znaju i da je taj zdravstveni sustav opterećen i bez pandemije virusa i uvjereni su da su neki drugi virusi krivi što je ta karika u lancu ovog društva tako slaba.

Foto: PR / Deveta epizoda Obitelji Grabo

Zna obitelj Grabo i da u ovoj situaciji sve druge stvari padaju u sjenu, ali je uvjerena kako je korupcija, u koju se tako često zaplela, opasan virus na kojeg mnogi upozoravaju ali mu ne traže lijeka.

Nismo nikada ozbiljno pozvani da peremo ruke radi korupcije, da držimo razmak s onima koji su zaraženi tim virusom, da ne izlazimo na korumpirana mjesta niti da pomažemo jedni drugima u borbi protiv tog virusa koji godinama tare sve pred sobom.

Korupcija je, a Grabe su Vam to već pokušale reći, virus koji nas je doveo do toga da sada moramo gledati kako, čekajući porast oboljelih, bolnice mole za pomoć, kako velike gazde ne mare za živote svojih radnika i za gospodarstvo, kako se stavljaju upitnici nad robne rezerve i kako nedorasli ljudi glume da stvari drže pod kontrolom u kriznoj situaciji.

Obitelj Grabo | Official Website

U vremenima kad 'drugačije ne ide', obitelj Grabo, primorana je ići linijom manjeg otpora, pa postaje karika u lancu korupcije u koju je okovano naše društvo. Članovi ove obitelji, koja može biti obitelj svih nas, primorana je u raznim situacijama tu kariku činiti čvršćom ne razmišljajući o posljedicama koje korupcija nosi.

Budući da su i sami u samoizolaciji, pozvali su vas da im se pridružite u njihovu domu i da se podsjetite na sva tkiva koja je zarazio koruptivni virus.

''Treba biti svjestan da nas je odmahivanje rukom na svu korupciju oko nas i dovelo do toga da strahujemo da na naš sustav neće moći zaštititi. Jasno nam je da je ovaj virus nešto novo i nepoznato, ali nam je i jasno da je virus korupcije uništio društvo koje sada ne može odgovoriti na osnovne zahtjeve građana'', poručila je obitelj Grabo.

Kopirati
Drag cursor here to close