Prognoza vremena

Negdje kiša, negdje snijeg

Jutros je najniža temperatura zraka izmjerena na Bjelašnici, minus šest, dok je najtoplije bilo u Neumu, deset stupnjeva.
Lifestyle / Flash | 28. 02. 2020. u 08:16 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Jutros je u Bosni i Hercegovini vrijeme pretežno oblačno. U većem dijelu zemlje u nizinama pada kiša, a u višim područjima snijeg. Na sjeverozapadu Bosne je umjerena naoblaka, javlja Anadolu Agency (AA).

Jutros je najniža temperatura zraka izmjerena na Bjelašnici, minus šest, dok je najtoplije bilo u Neumu, deset stupnjeva.

Na Ivan Sedlu izmjereno je nula stupnjeva, Livnu i Sokocu jedan, Drvaru i Jajcu dva, Bihaću tri, Bugojnu, Sanskom Mostu, Širokom Brijegu, Tuzli i Zenici četiri, Banja Luci, Grudama i Sarajevu pet, Bijeljini, Gradačcu, Mostaru i Trebinju šest, a Stocu osam stupnjeva.

Danas jače naoblačenje sa zapada uvjetovano u nizinama kišu, a u višim područjima snijeg. Padaline su većinom prije podne. Poslije podne lokalno po Bosni može pasti malo kiše. U poslijepodnevnim satima većinom djelomično smanjenje oblačnosti, na jugu zemlje razvedravanje. Danas vjetrovito u cijeloj zemlji. U jutarnjim satima je jugo koje će prije podne promijeniti smjer na sjever. Najviša dnevna temperatura zraka između pet i 12 stupnjeva, prognoza je meteorologa Federalnog hidrometeorološkog zavoda Bosne i Hercegovine (FHMZBiH).

U Sarajevu se očekuje pretežno oblačno vrijeme s kišom prije podne i sredinom dana. Najviša dnevna temperatura zraka oko sedam stupnjeva.

 

 

Kopirati
Drag cursor here to close