Višak kilograma

Naučite kako se hraniti zdravo i kako izbjeći višak kilograma

Lifestyle / Flash | 16. 04. 2017. u 16:31 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U BiH je skoro dvije trećine stanovnika koji imaju problem sa viškom kilograma, a koji su najvećim dijelom uzrok nezdrave hrane, te konzumiranja alkohola i cigareta, pokazuju podaci Svjetske zdravstvene organizacije (SZO).

Ovi podaci ukazuju na činjenicu da se BiH po broju gojaznih ljudi nalazi na šestom mjestu u svijetu, a na drugom u Europi. Tako je prema istraživanju SZO u našoj zemlji 62,9 posto debelih stanovnika, a prema njihovim predviđanjima, u sljedećih nekoliko godina broj gojaznih će rasti.

Vodeći se ovim podacima Svjetske zdravstvene organizacije, u BiH postaje sve veći trend zdavog načina života. Zdrav način života podrazumijeva jesti zdravu (organsku hranu) i baviti se fizičkom aktivnošću.

U želji da bude u tendu i ponudi svojim sugrađanima atraktivne i korisne sadržaje Kulturno - edukativni centar 'Sehara' nastavlja sa programom 'Jedi zdravo, budi zdravo', ali ovaj put za drugu ciljanu grupu - žensku populaciju stariju od 16 godina.

Program će se realizirati u vidu jednodnevne petosatne interaktivne radionice 22. travnja 2017. godine. Cilj radionice je stvaranje zdravih prehrambenih navika i važnosti tjelovježbe, te želimo utjecati na smanjenje pretilosti u BiH, a samim tim i bolesti koje pretilost nosi sa sobom (dijabetes, kardiovaskularne bolesti i sl.).

Radionicu će voditi 'Seharina' fitness instruktorica prof. Alma Macić, koja će kroz svoj program podučiti sudionice radionice kako da kombiniraju namirnice, šta da jedu za doručak, ručak i večeru. Podučit će ih i kako da naprave zdrave obroke, smoothie. Pored razgovora o zdravim obrocima, instruktorica će se posvetiti i važnosti tjelovježbe, priopćeno je iz 'Sehare'.

Radionice će biti održane u prostorijama K.E.C. 'Sehara' u kulturnom centru 'Kralj Fahd' na Bunuru, a zainteresirani se mogu prijaviti putem maila [email protected] ili u inbox porukom na FB stranici tog centra. Prijava treba sadržavati ime, prezime, datum rođenja i kontakt.

Kopirati
Drag cursor here to close