Humanitarna akcija

Naša djeca pomogla ugroženim obiteljima iz Mostara i okolice

Lifestyle / Flash | 31. 07. 2017. u 15:50 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Mostarska Udruga Naša djeca, koja dugi niz godina pomaže djeci i mladima bez roditeljskog staranja, realizator je humanitarne akcije za pomoć socijalno ugroženim obiteljima na području Mostara i okolice, čiji je donator humanitarna danska organizacija Pomoć djeci Sarajeva.

U ponedjeljak, 31.07.2017. počela je prva faza ove plemenite inicijative te su donirani paketi s hranom za Narodnu kuhinju obitelji iz Bafo naselja kao i drugih naselja Mostara.

''Zadovoljni smo zaista što smo dio ove plemenite akcije i što ćemo dati svoj doprinos za one kojima je pomoć najpotrebnija. Nažalost u Bosni i Hercegovini socijalno ugrožene obitelji se nalaze na marginama društva, te su prepušteni sami sebi i pomoći donatora. Na svu sreću postoje humanitarne organizacije poput ''Pomoć djeci Sarajeva'', koja je prepoznala potrebe ove države i onih koji u njoj jedva preživljavaju'', kazala je Aida Kajan predstavnica Udruge Naša djeca.

Prema riječima humanitaraca iz ove Udruge, tijekom održavanja akcije zatekli su neke obitelji bez namirnica u domaćinstu-doslovno na rubu gladi, priopćeno je iz Udruge Naša djeca.

''To je nažalost naša surova realnost i toliko je ljudi s teškim sudbinama kojima je potrebna pomoć i oslonac. Trudimo se koliko smo god u mogućnosti da učinimo promjene u našoj društvenoj zajednici i pomognemo onima kojima je potrebno'', navodi Kajan.

Voditeljica Narodne kuhinje Mevla Salčin istaknula je kako je ova donacija došla u pravom trenutkuu, te da je nažalost takvih donacija sve manje, a koje su prijeko potrebne za funkcioniranje ove ustanove.

''Iako se Narodna kuhinja nalazi na proračunu Grada Mostara, to nažalost nisu dovoljna sredstva. Nama je svaka pomoć potrebna i zaista smo neizmjerno smo zahvalni Udruzi Naša djeca i donatorima na ovoj dragocijenoj donacij'', kaže Salčin.

Druga faza ove humanitarne akcije bit će realizirana u mjesecu rujnu, kada će se također donirati hrana socijalno ugroženim obiteljima na području Mostara i okolice.

Ovo je samo jedna od aktivnosti koju realizira Udruge, koje je postiglo velike rezultate u osnaživanju i zapošljavanju mladih po izlasku iz dječijih domova.

Kopirati
Drag cursor here to close