Meksiko

Narkobos El Chapo dobiva svoje pivo

'El Chapo Mexican Lager' lansirala je Guzmanova kći Alejandrina, koja je u srpnju 2019. prezentirala vlastitu modnu kolekciju pod nazivom "El Chapo 701".
Lifestyle / Flash | 16. 01. 2020. u 11:14 Hina

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Premda je na izdržavanju doživotne kazne zatvora, meksički narkobos Joaquin "El Chapo" Guzman odnedavno se može pohvaliti da ima svoje pivo.

'El Chapo Mexican Lager' lansirala je Guzmanova kći Alejandrina, koja je u srpnju 2019. prezentirala vlastitu modnu kolekciju pod nazivom "El Chapo 701".

Broj u imenu aludira na mjesto na popisu najbogatijih ljudi svijeta koje je časopis Forbes dodijelio njezinu ocu.

Sudski proces protiv najpoznatijeg narkobosa na svijetu otvorio je javnosti uvid u unutarnji ustroj Guzmanova kartela Sinaloa, nazvanog po sjeverozapadnoj meksičkoj državi. U njoj je rođen u siromašnome planinskom selu. El Chapo je među stanovnicima Sinaloe o sebi gradio mit prikazujući se kao Robin Hood, a slavi su pridonijela i njegova dva spektakularna bijega iz meksičkih zatvora.

Američko tužiteljstvo optužilo ga je da je tonama kokaina, heroina, marihuane i metamfetamina opskrbljivao tržišta u Sjedinjenim Državama više od dva desetljeća. Svoju moć u Meksiku je učvršćivao ubojstvima i ratujući s protivničkim klanovima.

Procjene o Guzmanovoj ukupnoj zaradi variraju. Forbes je 2009. procijenio da posjeduje milijardu dolara, a američko ministarstvo pravosuđa procijenilo je da je El Chapo od trgovine drogom zaradio oko 14 milijardi dolara.

Kopirati
Drag cursor here to close