Prognoziraju

Narančasto upozorenje za Hercegovinu zbog intenzivnih padalina

Jače padaline prognoziraju se na području Hercegovine, Krajine i jugozapada Bosne, gdje je očekivana količina padalina između 20 i 40, lokalno do 50 litara po metru kvadratnom.
Lifestyle / Flash | 13. 12. 2019. u 08:22 Anadolija

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Bosni i Hercegivini danas će biti pretežno oblačno vrijeme, s padalinama koje će intenzivnije biti na području Hercegovine gdje je za petak aktivirano narančasto upozorenje.

U jutarnjim satima u središnjih i istočnim područjima očekuje se lokalno veoma slaba kiša. Nove padaline od poslijepodnevnih sati i tijekom noći na subotu. U nizinama većinom kiša, rjeđe je moguća susnježica, a u višim područjima snijeg.

Jače padaline prognoziraju se na području Hercegovine, Krajine i jugozapada Bosne, gdje je očekivana količina padalina između 20 i 40, lokalno do 50 litara po četvornom metru.

Vjetar prijepodne slab, a u drugoj polovini dana se očekuje jačanje juga. U poslijepodnevnim i večernjim satima će biti i jakog vjetra južnog smjera.

Najviša dnevna temperatura zraka između uglavnom između pet i 10 stupnjeva, na jugu zemlje do 13, u Sarajevu oko 7 stupnjeva Celzijevih.

U subotu jutro oblačno ponegdje u Bosni sa slabom kišom ili snijegom, a u Hercegovini sa slabom kišom. U ostatku dana prestanak padalina i postupno razvedravanje. Jutarnja temperatura od minus jedan od četiri, na jugu od šest do 11, a dnevna od dva do sedam, na jugu od devet do 13 stupnjeva Celzijevih.

U nedjelju pretežno sunčano. Jutarnja temperatura od minus jedan do četiri, na jugu od pet do osam, a dnevna od sedam do 13, na jugu do 15 stupnjeva.

Početkom idućeg tjedna  jutro pretežno sunčano uz postupna naoblaka tijekom dana. Jutarnja temperatura od nula do četiri, na jugu od šest do 10, a dnevna od sedam do 13, na jugu do 16 stupnjeva.

Kopirati
Drag cursor here to close