1. i 2. travnja

Napokon i u Mostaru – Festival kave, čokolade i delicija

Lifestyle / Flash | 08. 02. 2017. u 20:57 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prvi festival kave, čokolade i delicija na kojemu će se predstaviti najnoviji trendovi iz slastičarstva održavat će se 1. i 2. travnja u Hrvatskom domu hercega Stjepana Kosače u Mostaru.

Svrha je festivala predstaviti i približiti široj publici, male i velike, domaće i svjetske proizvođače kave i čokolade te direktno povezivanje proizvođača i potrošača, kao i poslovnih subjekata iz područja proizvodnje kave i čokolade, hand-made čokolaterstva i slastičarstva.

Na festivalu će se predstaviti najnoviji trendovi u ovoj industriji te prezentirati proizvodi koji su tradicionalno povezani s kavom i čokoladom (pjenušci, vina, rum, rakija, kozmetika...), prenosi Fena.

"Očekujemo da će ovo događanje uvelike pridonijeti turističkoj promociji Mostara i svrstati ga na kartu gastronomskih metropola, a sam užitak ispijanja kave staviti na pijedestal, mjesto kakvo i zaslužuje", kazala je organizatorica festivala Dea Leko.

Tijekom festivala organizirat će se kuharske, zatim slastičarske radionice, radionice za bariste i degustacije, a u ponudi će se naći najbolje od najboljih iz Bosne i Hercegovine i regije.

Festivalska satnica bit će prepuna događanja, od radionica na kojima će se izrađivati praline, macaronsi i prigodni čokoladni pokloni do prezentacija najnovijih trendova u svijetu slastičarstva i posebnog kutka za djecu.

Organizatori se nadaju kako će posebnu pažnju privući Kulinarski show s poznatim osobama iz javnog života te gostovanje Marinka Biškića čija je tvrtka 'Nadalina' 2012. proizvela čokoladnu gramofonsku ploču s kompozicijom "Ona više ne stanuje tu".

Mladi umjetnik Martin Frljić radit će akvarel od kave, mozaik od zrna kave, kao i čokoladnu 3D skupturu.

Festival će se održavati pod posebnim pokroviteljstvom Vlade Hercegovačko-neretvanske županije u partnerstvu s Vanjsko-trgovinskom i Gospodarskom komorom Federacije Bosne i Hercegovine.

Kopirati
Drag cursor here to close