Već od danas

Nakon toplotnog vala stiže blago osvježenje

Prema prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ) BiH visoke temperature zadržat će se još u utorak, a potom će doći do njihovog pada i kišnih padalina.
Lifestyle / Flash | 13. 08. 2019. u 07:43 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon nekoliko dana tijekom kojih je Bosnu i Hercegovinu pogodio toplotni val, pa su temperature u nekim dijelovima zemlje dostizale i 40 Celzijevih stupnjeva, stiže blago osvježenje.

Prema prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ) BiH visoke temperature zadržat će se još u utorak, a potom će doći do njihovog pada i kišnih padalina, prenosi Anadolija.

U utorak u Hercegovini pretežno sunčano vrijeme. U Bosni većinom umjerena naoblaka. Više oblačnosti se očekuje na području Krajine i sjevera Bosne. U drugoj polovici dana lokalni pljuskovi i grmljavina se prognoziraju u zapadnim, centralnimi istočnim područjima. Izgledna je i lokalna pojava grada. U noći na srijedu očekuju se nove padaline sa zapada koje će postupno preći preko cijele zemlje. Vjetar slab do umjerene jačine većinom sjevernog smjera. U Hercegovini prije podne jugo. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 17 i 22 Celzijeva stpnja, na jugu zemlje i do 27. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 29 i 34, na jugu zemlje od 35 do 40 stupnja Celzijeva, navode iz FHMZ-a.

U srijedu se u Bosni očekuje oblačno vrijeme. U Hercegovini nakon sunčanog jutra naoblačenje. Kiša, pljuskovi i grmljavina će se pomjerati od jutarnjih sati sa zapada prema jugu i istoku zemlje do sredine dana. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka u Bosni većinom između 15 i 19 stupnjeva Celzijevih a u Hercegovini od 20 do 26. Najviša dnevna temperatura zraka u Bosni uglavnom između 19 i 24, a u Hercegovini od 25 do 30 Celzijevih stupnjeva.

Veći dio dana u četvrtak bit će pretežno oblačno vrijeme u centralnim i istočnim područjima. U ostatku zemlje sunčano uz umjerenu oblačnost. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 11 i 16 Celzijevih stupnjeva, na jugu zemlje do 22. Najviša dnevna temperatura uglavnom između 22 i 27 stupnjeva, na jugu zemlje do 31, istaknuli su iz FHMZ-a.

Kopirati
Drag cursor here to close