Modni događaj

Nakon svjetskih pista kolekcije modnih dizajnera stižu i na pistu Fashion Arene u Mostaru

Lifestyle / Flash | 25. 11. 2016. u 12:05 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kolekcija Krie designa nakon predstavljanja u Zagrebu i Green Fashion Weeku u Milanu, stiže na pistu Fashion arene u Mostaru.

Modna dizajnerica Kristina Burja i ove sezone ostaje vjerna svom prepoznatljivom izričaju. Inspiraciju za novu kolekciju pronašla je u prirodi, posebno kristalima.

Ljubiteljima mode u Mostaru predstavit će se i jedna od najboljih bh dizajnerica- Ljiljana Majkić, koja voli neobične forme i spajanje nenosivog s nosivim.

Njezina nova kolekcija nosi naziv PUZZLES OF IDENTITY, a osnovne karakteristike su slobodna skulpturalna forma, poetičnog duha i eklektičnog karaktera. S obzirom da teži suvremenom kreativnom izražaju i eksperimentalnom pristupu kreiranja, nije neobično što njene kreacije izgledaju kao male skulpture.

Fashion Arena će predstaviti i rad Milana Senića, bh modnog dizajnera, stilistu i kostimografa.
U fokusu njegovog dizajnerskog istraživanja jesu klasični odjevni predmeti, poput košulje, male crne haljine, kao i odjevni predmeti karakteristični za mušku modu, koje kroz dekonstrukciju, arhitekturalnost, strukturalnost i transformabilnost interpretira na svoj, nov i drugačiji način.
80-e godine oduvijek su bile neiscrpna i vječna inspiracija u modi, umjetnosti, kulturi i glazbi.

Upravo u tom jedinstvenom vremenskom razdoblju splitski modni studio Arileo pronašao je inspiraciju za svoju novu kolekciju. Volumenizirani baloneri i uske hlače, suknje punog kruga, brokatni materijali, mrežasta čipka, odlikuju ovu kolekciju u trendovsku i kreativnu prije svega.
21.stoljeće- stoljeće dostignuća, virtualnog svijeta, brzine života, a u korak s time, hrvatska dizajnerica Vesna Gabriša, predstavit će svoju prvu kolekciju ”Escape to the Future”. Vizija cijele priče je vizija budućnosti odjeće-jednostavnost je potreba funkcije. Multifunkcionalni elementi koje pridodaje svome dizajnu jest odjeća koja se prilagođava Vama, ne Vi njoj. Snagu koju posjeduje multifunkcionalnost, ručna izrada i vezene ruže, daju jedinstveni potpis Gabrisa Design.

Drugu večer Fashion Arene, koja se održava u nedjelju, 4. prosinca s početkom u 20 sati u Kongresnoj dvorani u zgradi Vlade FBIH u Mostaru otvara Linea exclusive, hrvatska modna kuća iz Zagreba s tridesetgodišnjom tradicijom.

Lineine kreacije nose brojne domaće estradne zvijezde i TV voditeljice, a u njihovoj novoj kolekciji moći će uživati I publika u Mostaru.

Zbog ograničenog kapaciteta dvorane, a velikog interesa publike, organizatori iz agencije PRimera u suradnji sa internet televizijom prvi.tv, omogućit će Izravan prijenos ove večeri na prvi.tv.

Pokrovitelj večeri dizajnera je Croatia osiguranje.

Za frizure na Fashion areni bit će zaduženi internacionalni Keune edukatori iz Hrvatske- Tanja Kuštrović I Marija Gelenčir, internacionalni Keune edukatori iz BIH- Mirza Agović i Mario Gurabić I poznati frizer Miroslav Marijanović sa timom iz frizerskog salona Red carpet.
Marijana Bošnjak I njezin tim vizažista brinut će se za make up svih revija u obje večeri , dok će sve revije foto objektivom zabilježiti poznati modni fotograf Mate Zemljić.

Umjetnički direktor događaja je Emerik Gudelj, a stilist Neven Ciganović.

Kopirati
Drag cursor here to close