Prognoza

Nakon sunčanog vikenda dolazi nam snijeg

Najniža temperatura zraka izmjerena je jutros na Bjelašnici i to minus dva stupnja, a najviša od 14 stupnjeva u Bihaću.
Lifestyle / Flash | 16. 03. 2019. u 09:29 Anadolija

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sunčano vrijeme sa temperaturama do 23 stupnja očekuje se u Bosni i Hercegovini tokom vikenda dok će od ponedjeljka do srijede doći do pogoršavanja vremenskih prilika pa se u pojedinim dijelovima zemlje očekuje i snijeg.

Najniža temperatura zraka izmjerena je jutros na Bjelašnici i to minus dva stupnja, a najviša od 14 stupnjeva u Bihaću. 

U Bugojnu, Livnu, Širokom Brijegu izmjerena su tri stupnja, Grudama, Ivan Sedlu, Jajcu, Sanskom Mostu i Sarajevu četiri, Mostaru i Prijedoru pet, Trebinju šest, Doboju, Srebrenici i Tuzli sedam, Zvorniku osam, Banjoj Luci i Bijeljini devet, Brčkom i Neumu 11 i Gradačcu 12 stupnjeva. 

"Danas će u BiH prije podne preovladavati pretežno oblačno vrijeme, uz postepeno razvedravanje tijekom dana. Vjetar slab do umjeren zapadni i jugozapadni. Dnevne temperature od 15 do 22 stupnja", saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH (FHMZBiH). 

Drugog dana vikenda očekuje se sunčano vrijeme. U večernjim satima na jugozapadu Bosne porast naoblake može uvjetovati slabu kišu. Vjetar slab do umjeren južni i jugozapadni.

Jutarnje temperature od dva do osam, na jugu od sedam do 12, a dnevne od 17 do 23 stupnja.

U ponedjeljak, jutro u Hercegovini, na jugozapadu Bosne i Krajini umjereno do pretežno oblačno. U ostatku BiH sunčano uz postepeno naoblačenje. Poslije podne kiša se očekuje u Krajini, u zapadnim i djelimično centralnim područjima Bosne. U večernjim satima ponegdje u Krajini kiša može preći u susnježicu ili snijeg. Jutarnje temperature od tri do devet, na jugu od osam do 12, a dnevne od 12 do 19 stupnjeva.

Pretežno oblačno vrijeme očekuje se i u utorak. U Krajini se očekuje kiša i susnježica. U ostatku zemlje sa kišom. U višim područjima Bosne, iznad 800 metara, se sa susnježicom ili snijegom. Jutarnje temperature od jedan do sedam, na jugu od osam do 12, a dnevne od pet do 11, na jugu od 14 do 18 stupnjeva.

U srijedu pretežno oblačno vrijeme sa kišom, a u višim područjima Bosne sa snijegom. Padavine uglavnom u jutarnjim satima i tijekom prijepodneva. Jutarnje temperature od minus jedan do četiri, na jugu od pet do devet, a dnevne od četiri do deset, na jugu od 12 do 16 stupnjeva Celzijusa.

Kopirati
Drag cursor here to close