#DadBod

Nakon nove Barbie pokrenuta akcija za Kena s trbuščićem

Lifestyle / Flash | 31. 01. 2016. u 15:07 A.M.
Kopirati

Prije nekoliko dana popularna lutka Barbie dobila je novi realističniji izgled. Tvrtka Mattel, koja je 1959. godine svijetu predstavila Barbie, ove je godine počela proizvoditi lutku u tri nove verzije koje opisuju kao 'sitna', 'visoka' i 'zaobljena' te dolazi u sedam različitih boja kože i nijansi, 18 različitih frizura i boja očiju.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Mnogi su nakon njihovog poteza izrazili mišljenje kako bi sve lutke trebale biti napravljene realističnije, a neki smatraju kako bi lutka Kena, Barbienog dečka, također trebala imati realističniji izgled, prenosi The Telegraph.

Korisnici Twittera smatraju kako bi Kena trebalo proizvoditi u ‘dadbod’ verziji. Naime, izraz ‘dadbod’ označava muškarca koji ne provodi čitave dane u teretani i ne srami se svog trbušćića.
Dadbod muškarci su prirodniji

Ovaj izraz je popularizirala Mackenzie Pearson u svom djelu The Odyssey, a na taj način se opisuje tip muškarca koji 'nekad ide u teretanu, ali vikendom voli popiti i pojesti cijelu pizzu'.

''Iako svi volimo isklesane tipove postoji nešto kod dadboda što muškarce čini humanijima, prirodnijima i atraktivnijima'', smatra Pearson, a najčešće se na taj način opisuje figura poznatih filmskih faca kao što su Seth Rogen, Jason Segel i Chris Pratt. No, ima i onih koji nisu baš zadovoljni inicijativom, tvrdeći da se tako promiče nezdravi stil života.

Kopirati