#DadBod

Nakon nove Barbie pokrenuta akcija za Kena s trbuščićem

Lifestyle / Flash | 31. 01. 2016. u 15:07 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prije nekoliko dana popularna lutka Barbie dobila je novi realističniji izgled. Tvrtka Mattel, koja je 1959. godine svijetu predstavila Barbie, ove je godine počela proizvoditi lutku u tri nove verzije koje opisuju kao 'sitna', 'visoka' i 'zaobljena' te dolazi u sedam različitih boja kože i nijansi, 18 različitih frizura i boja očiju.

Mnogi su nakon njihovog poteza izrazili mišljenje kako bi sve lutke trebale biti napravljene realističnije, a neki smatraju kako bi lutka Kena, Barbienog dečka, također trebala imati realističniji izgled, prenosi The Telegraph.

Korisnici Twittera smatraju kako bi Kena trebalo proizvoditi u ‘dadbod’ verziji. Naime, izraz ‘dadbod’ označava muškarca koji ne provodi čitave dane u teretani i ne srami se svog trbušćića.
Dadbod muškarci su prirodniji

Ovaj izraz je popularizirala Mackenzie Pearson u svom djelu The Odyssey, a na taj način se opisuje tip muškarca koji 'nekad ide u teretanu, ali vikendom voli popiti i pojesti cijelu pizzu'.

''Iako svi volimo isklesane tipove postoji nešto kod dadboda što muškarce čini humanijima, prirodnijima i atraktivnijima'', smatra Pearson, a najčešće se na taj način opisuje figura poznatih filmskih faca kao što su Seth Rogen, Jason Segel i Chris Pratt. No, ima i onih koji nisu baš zadovoljni inicijativom, tvrdeći da se tako promiče nezdravi stil života.

Kopirati
Drag cursor here to close