Natjecanje ljepotica

Nakon 40 godina Irak dobio missicu

Lifestyle / Flash | 20. 12. 2015. u 17:09 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Mlada 20-godišnja Iračanka izabrana je u subotu navečer za Miss Iraka na prvom izboru ljepote od 1972. u zemlji koja se pokušava vratiti u normalni život usprkos ratu protiv džihadističke skupine Islamske države.

Šajma Kasim Abdelrahman, zelenooka ljepotica iz Kirkuka, okrunjena je kao Miss Iraka u luksuznom hotelu u Bagdadu. Sudjelovalo je osam kandidatkinja, koje pistom nisu prodefilirale u kupaćim kostimima, kao što je to slučaj u ostalim zemljama svijeta, i nije se točio alkohol.

"Jako sam sretna što Irak, Bogu hvala, ide prema naprijed. Ova je svečanost vratila Iračanima osmijeh na lice", kazala je Abdelrahman, dodajući da će joj posao biti dokazati da je Irak još uvijek "zemlja ljepote i kulture".

Modni dizajner Sinan Kamel je kazao da taj događaj nosi određenu simboliku. "Ima muškaraca koji se bore na prvoj crti bojišnice kako bi obranili Iračane i pobijedili terorizam, a mi im želimo pokazati da se život nastavlja, dokazati svijetu da Bagdad neće umrijeti i da je Irak na životu", kazao je Kamel.

Izbor ljepote organizirala je nevladina Zaklada Al-Mada za medije, kulturu i informiranje, najavivši da će se manifestacija ubuduće održavati svake godine.

Natjecanje se izvorno trebalo održati u listopadu, ali je odgođeno pošto su ga muslimanski klerici i plemenski vođe osudili kao nemoralan događaj, a dvije su se kandidatkinje tada povukle iz konkurencije nakon što su primile prijetnje smrću, objavila je TV postaja al Arabija.

Kopirati
Drag cursor here to close