Slažete li se?

Najveća pogreška koju činimo na početku veze

Učili su nas da je ljubav nevjerojatna, čarobna i zarazna. I tako mnogi od nas provode živote nastojeći je pronaći i uživati u njoj, ali možda često zamijenimo ljubav s nečim drugim.
Lifestyle / Flash | 03. 10. 2018. u 10:23

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Često izlazimo na spoj s očekivanjem da nađemo ljubav – ali ne i prijateljstvo.

Zanimljivo je da su mnogi od nas čuli kako bismo najprije trebali biti prijatelji s našim partnerima i da se iz prijateljstava rađaju najbolji odnosi, ali počnemo izlaziti i zaboravimo da ne bismo trebali graditi romantiku, već prijateljstvo.

Iako se čini jednostavnim, postoji niz razloga zašto bi se trebali fokusirati na aspekt prijateljstva kada počnemo izlaziti s nekim – a ne nužno i na ljubavni potencijal, piše Elephant journal.

Učili su nas da je ljubav nevjerojatna, čarobna i zarazna. I tako mnogi od nas provode živote nastojeći je pronaći i uživati u njoj, ali možda često zamijenimo ljubav s nečim drugim.

Ljubav je drugačija za svakoga od nas; čini se da svatko od nas govori drugačiji jezik kada je riječ o pitanjima srca. Dakle, možda ono što tražimo je samo netko tko govori naš jezik. Ali ako uđemo u odnos tražeći ljubav, a ne čvrsto prijateljstvo, onda temelj za cijelu vezu iznenada postaje neispravan i neodređen.

Jednostavno, moramo se prestati brinuti o tome možemo li se zaljubiti u nekoga, a umjesto toga se usredotočiti na pitanje – može li nam ta osoba biti dobar prijatelj?

Uspješni odnosi i brakovi uspješni su zbog jednog posebnog razloga – ti parovi znaju dobro surađivati. To znači da se osnažuju međusobno, nadahnjuju jedan drugog, nude razumijevanje i prihvaćanje, brinu se i njeguju – to su sve kvalitete koje tražimo u prijateljstvu, ali nekako su prestale biti važne u romantičnim pitanjima.

Ono što moramo zapamtiti je da, ako gradimo pozitivno i zdravo prijateljstvo, ljubav uvijek može rasti – ali ako smo fokusirani samo na ljubav, često puta nismo u stanju razviti snažne korijene prijateljstva.

Mnogo puta je jedina razlika između prijateljstva i romantičnih odnosa spol. I između svih ljubavnih osjećanja, čini se da smo zaboravili da naš ljubavnik može biti i naš najbolji prijatelj, piše atma.hr.

Kopirati
Drag cursor here to close