Moje zlatne ruke junior

Najmlađi mostarski kreativci prvi put izlažu svoje rukotvorine

Lifestyle / Flash | 09. 12. 2015. u 08:05 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Čarobna djela koja su pravile 'Moje zlatne ruke' već odavno su poznate javnosti u Hercegovini, a sada nam donose nešto novo, radove naših najmlađih sugrađana.

Moje zlatne ruke, inače je jedna od udruga koja se bavi promicanjem kreativnog rada u Mostaru, a jedan od ciljeva im je educiranje djece o kreativnom razvoju. Tako je ova udruga napravila i skupinu za naše najmlađe koja se zove 'Moje zlatne ruke junior'. Članovi ove udruge, djecu su podučavali na 'Maloj školi kreativnosti', a mnogi bi se složili da na taj način vraćaju zaboravljeno djetinjstvo.

Nai JUNIORI su bili jako vrijedi u izradi kuglica. Donosimo vam samo jedan mali dio njihovih radova a sve ostalo ete moi vijeti na naoj izlobi 12.12.2015 godine u Mepas Mall-u :)

Posted by Moje zlatne ruke on Sunday, December 6, 2015

'
'Organizirali smo tečaj za djecu. Tečaj traje od 15. rujna i trajat će do 15. lipnja, a trenutno na radionicama imamo 30 dječaka i djevojčica koji su raspoređeni u četiri skupine'', rekla je za Bljesak.info Adrijana Pehar, članica ove udruge.

Pehar je sa zadovoljstvom istaknula da će jedna od grupa koje pohađaju njihove radionice izlagati 12. prosinca na svojoj prvoj izložbi.

''Osmero djece iz skupine od petog do osmog razreda će izlagati u Mepasu. Djeca će izlagati božićne aranžmane, kuglice i sve prigodno za blagdane, a s obzirom da im je ovo prva izložba nadam se kako će naši sugrađani doći i podržati naše najmlađe kreativce'', dodala je Pehar.

Inače, po njenim riječima, dječaci koji pohađaju tečaj su se pokazali jako dobri, od sveukupno tridesetero djece osam je dječaka.

''Reakcije djece su super! Počeli smo s dvanaestero djece, a svaki sat su dolazila nova djeca'', rekla je Pehar, dodajući kako je jako pozitivno što su djeca zainteresirana za kreativni rad.

Djeca na radionicama se uče šivanju, pletenju, vezenju, decoupageu, crtanju, a najmanja djeca prave kreacije od papira. No, kako kaže Pehar šivanje im je najdraže.

Nakon izložbe u Mepasu, ova udruga će imati još jedan sajam 18. i 19. prosinca u PC Mostar.

Moje zlatne ruke inače broje 55 članova iz cijele Hercegovine, a svaki rad protkan je ljubavlju vrijednih zlatnih ruku.

Kopirati
Drag cursor here to close