20 godina bez tupaca

Najluđe teorije zavjere o smrti repera Tupaca Shakura

Lifestyle / Flash | 14. 09. 2016. u 10:14 M.B.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prije 20 godina, od posljedica ranjavanja, umro je reper Tupac Shakur (†25). Jedna od najkontroverznijih ikona popularne glazbe upucana je sa 16 metaka u Las Vegasu.

Sve do danas nepoznati počinitelj izrešetao je Tupaca dok je čekao sa svojom automobilom na semaforu. Dogodilo se to 7. rujna 1996. godine, a reper je 13. rujna preminuo u bolnici.

Tupac i njegov kolega Suge Knight bili su te noći u jednome hotelu (MGM Grand Hotel), gdje su gledali boksački dvoboj između Mikea Tysona i Brucea Seldona. U foajeu hotela došlo je do svađe s jednim članom protivničkog klana, ali nije došlo do obračuna.

Nakon što su Tupac Shakur i Suge Knight otišli limuzinom iz hotela, na crvenom svjetlu na semaforu došao je rafal. Tupac je, teško ranjen, prebačen u bolnicu, operiran i stavljen u stanje umjetne kome, iz koje se više nikad nije probudio.

Kako njegov ubojica nikad nije uhićen, niti je njegova smrt razjašnjena, vremenom su se pojavile mnoge, dijelom i fantastične, teorije zavjere, pri čemu mnogi fanovi vjeruju kako Tupac zapravo i nije mrtav.

Tupac i Suge Knight 1996. godine

Neke od popularnih teorija o tome:

1. Tupac živi na Kubi, gdje se sklonio sa svojom tetkom i zaštitnicom Assatom Olugbala Shakur, bivšom političkom aktivistkinjom.

2. Tupaca je zapravo upucao njegov prijatelj Suge Knight

3. Tupac danas stoji u sjeni repera Kasinova Tha Dona, kako bi njegova glazba i dalje živjela

4. P. Diddy i The Notorious B.I.G. su naručili njegovo ubojstvo

5. Tupac je bio iluminat

6. Iluminati su ubili Tupaca, jer je postao previše moćan

7. Tupaca su oteli vanzemaljci

8. Tupac je inscenirao vlastinu smrt, kako bi se skrio od FBI-ja. Navodno je bio pod prismotrom tajne službe zbog angažiranih političkih tekstova. Smatralo se da je time ujedno odavao svoju povezanost s Black Panther Party.

9. Tupaca je (ipak) ubio FBI

10. Tupac će se ponovno pojaviti 2016. godine

Kopirati
Drag cursor here to close