Završena 5. sezona u BiH

Najbolji Lino višebojci organizirani su u Sovićima, Goraždu i Mostaru

Osam škola sudjelovalo je u petoj sezoni Line višebojca u BiH.
Lifestyle / Flash | 13. 06. 2019. u 08:10 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Uručenjem simboličnih čekova školama koje su proglašene najuspješnijim domaćinima Lino višebojca i poklona najboljim pojedincima cijeloga natjecanja, završena je peta sezona Lino višebojca u BiH u kojoj je sudjelovalo osam škola iz šest gradova diljem BiH.

Natjecateljski dio pete sezone Lino višebojca u Bosni i Hercegovini u organizaciji Podravke i Sportskih novosti započeo je 29. ožujka u tuzlanskoj osnovnoj školi „Sveti Franjo“, a završen 15. svibnja Lino višebojcem u OŠ „Ivan Goran Kovačić“ u Livnu.

Podravka i Sportske novosti u Bosni i Hercegovini, nakon završetka natjecateljskog dijela sezone, odabrali su najbolje: OŠ „Fra Stipan Vrljić“ iz Sovića kod Gruda, OŠ „Husein ef. Đozo“ iz Goražda te OŠ „Petar Bakula“ iz Mostara.

Foto: PR / Uručenje nagrada u OŠ Petar Bakula u Mostaru

U kategorijama koje je stručni žiri ocjenjivao (najbolji domaćin, najbolji Linograd, najbolji navijači, najatraktivniji kulturno-umjetnički program, najbolji transparenti i najbolje maske), spomenute škole su svojim kulturno – umjetničkim stvaralaštvom, fer navijanjem, sportskim rezultatima, te izvrsnom organizacijom proglašene najuspješnijima od ukupno osam škola, koliko ih je sudjelovalo u 5. sezoni Lino višebojca u Bosni i Hercegovini.

Za njih je Podravka osigurala novčane iznose u vrijednosti od po 1.500 KM, a škole će novac utrošiti na poboljšanje uvjeta za rad u školi, učenje, druženje i zabavu, odnosno renoviranje prostorija ili nabavku nedostajućeg inventara/materijala.

U ukupnom poretku natjecateljskog dijela, najveći zbroj bodova u kategoriji dječaka imao je Aladin Pajazetović, učenik OŠ „25. novembar“ iz Velike Kladuše, dok je u kategoriji djevojčica najbolje rezultate imala Andrea Pavić iz OŠ „Sveti Franjo“ iz Tuzle.

Njih je Podravka obradovala poklon – tabletima, koji su poklon i za učenike koji su napisali najbolje literarne sastavke, a to su: Sarah Omeragić iz OŠ „Fahrudin Fahro Baščelija“ Goražde, Josip Petrović, učenik OŠ „Petar Bakula“ iz Mostara, te Tihana Crnković iz  OŠ „Ivan Goran Kovačić“ iz Livna.

Foto: PR / Uručenje nagrada u OŠ Silvija Strahimira Kranjčevića u Mostaru

„Projekt Lino višebojac završio je svoju petu sezonu, a do sada smo ovim društveno - odgovornim projektom obuhvatili 45 škola diljem BiH. Osnovna ideja Lino višebojca je uveseljavanje osnovca uz  promicanje sportskih vrijednosti, a trud i zalaganje najboljih smo i nagradili, kao i prethodnih godina. Lino višebojac ima za cilj poticanje učenika osnovnih škola na bavljenje sportskim aktivnostima i razvijanje njihovih sportskih navika, te promociju školskog sporta i učeničkog stvaralaštva te vjerujem da smo u svakoj školi, u kojoj je Lino višebojac organiziran, do sada to i uspjeli postići“, kazala je Mila Zovko, direktorica marketinga Podravke u BiH.

Podravka je odlučila posebnim poklonom obradovati OŠ „Silvije Strahimir Kranjčević“ iz Mostara, u iznosu od 1.000 KM, budući da je osoblje škole sa mnogo entuzijazma odlučilo ponovno sudjelovati u Lino višebojcu, te i organiziranjem premašiti ljestivicu očekivanja koje su postavili tjekom ranijih sezona.

Lino višebojac je projekt koji se realizira pod pokroviteljstvom Federalnog ministarstva obrazovanja, znanosti, kulture i sporta, šest županijskih ministarstava i pedagoških zavoda, a u organizaciji kompanije Podravka u BiH. U Hrvatskoj se Lino višebojac realizira već više od desetljeća, a od prije pet godina i u Bosni i Hercegovini.

Ima za cilj potaknuti učenike osnovnih škola na bavljenje sportskim aktivnostima i razvijanje njihovih sportskih navika, te promociju školskog sporta i učeničkog stvaralaštva. Peta sezona Lino višebojca započela je u Tuzli, nakon toga uslijedili su višebojci u Velikoj Kladuši, po dva višebojca u Goraždu i Mostaru, te Sovićima kod Gruda, a završila se sjajnim Lino višebojcem u Livnu. 

Kopirati
Drag cursor here to close