Ekstrakti biljaka

Najbolje biljke za bolju erekciju i jačanje seksualne želje

Lifestyle / Flash | 29. 01. 2016. u 16:31 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Seksualni nagon zahtijeva adekvatnu opskrbu nutrijentima, a kad ona izostane, tu je tradicionalna medicina koja poznaje brojne biljke koje se koriste za jačanje libida ili liječenje problema impotencije.

Danas su ženama, a posebice muškarcima, široko dostupni pripravci s ekstraktima biljaka za koje se vjeruje da povećavaju seksualnu želju, potiču erekciju te istodobno potpomažu zdravlje prostate, pišu 24sata.hr.

Azijski ginseng - Preporučena doza u slučaju erektilne disfunkcije iznosi 900 mg azijskog ginsenga 3 puta dnevno. Iako su nuspojave rijetke, najčešće je riječ o nesanici. Zato se kontinuirano uzima maksimalno tri mjeseca.

Maca za libido - Tradicionalno se vjerovalo da maca jača snagu, izdržljivost, libido te poboljšava plodnost žena i muškaraca. Preporučena doza iznosi od 1500 do 3000 mg mace dnevno podijeljeno u tri doze.

Bablji zub - Višestruko je potvrđeno da aktivne tvari, saponini, imaju pozitivan učinak na erektilnu funkciju i mušku plodnost. Preporučene doze kreću se od 450 do 1500 mg dnevno, a smije se koristiti dva mjeseca.

Epimedium - Ova biljka pomaže muškarcima da postignu erekciju, povećaju nivo energije i seksualne želje te se općenito bolje osjećaju. Preporučene dnevne doze kreću se rasponu od 250 do 1000 mg dnevno.

Ginkgo biloba - Muškarcima daje seksualnu izdržljivost jer ubrzava protok krvi, a tako i prokrvljenost spolnih organa te osigurava mozgu dovoljnu količinu kisika. Uzima se do 200 mg dnevno.

Kopirati
Drag cursor here to close