'Worldwide photowalk'

Fotografija Mostarke najbolja na 'fotografskoj šetnji' Dublinom

Radi se o projektu 'Worldwide photowalk', poznatom i pod imenom Scott Kelby
Lifestyle / Flash | 17. 10. 2018. u 14:25 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Privatna arhiva / Karolina

Fotografija Mostarke Karoline Jakovljević, s adresom u Dublinu,  izabrana je za najbolju na fotografskoj šetnji Dublinom za ovu godinu!

Karolina je inače magistrica novinarstva na Filozofskom Fakultetu Sveučilišta u Mostaru, a u svom rodnom gradu radila je kao novinarka, te foto i video novinarka na pojedinim medijima.

Prijavila se na svoju prvu fotografsku šetnju, koja je kako kaže, igrom slučaja bila dio svjetske fotografske šetnje.

''Fotografija je došla kao neki logičan slijed nakon novinarskog posla iz Mostara. Na ovu šetnju sam se prijavila s ciljem da upoznam druge fotografe iz Dublina. Upoznala sam fotografe čiji rad pratim i cijenim. Zaista sam se iznenadila kad sam dobila obavijest da je moja fotografija izabrana za pobjedničku. Naravno, oduševila sam se. Sada moja fotografija ulazi u slijedeći dio natjecanja s pobjednicima ostalih šetnji. Radi se o projektu 'Worldwide photowalk', poznatom i pod imenom Scott Kelby photowalk, njenom osnivaču'', kaže Karolina, dodajući da svoje slobodno vrijeme koristi za fotografiranje grada.

Pobjednička fotografija je snimljena u knjižnici Trinity  Collegea u srcu Dublina, koji je jedan od najposjećenijih turističkih destinacija u Dublinu.

''Tu se čuvaju poznate knjige Book of Kells, četiri Evanđelja ručno pisana oko 800-te godine. Fotografima je zabranjeno koristiti blic i stalak u ovoj prostoriji'', objasnila nam je Karolina.

Inače, Karolina je prije dvije godine s mužem odselila u Irsku, gdje, kako kaže, živi lagodnije nego u Mostaru.

Foto: Karolina Jakovljević /

''Živimo lagodnije nego kući, bez stresa, istina, malo je manje sunca, ali čovjek se na sve navikne. Okruženi smo veselim Ircima, uvijek otvorenima za razgovor i šalu. Inače sam veliki obozavatelj dokumentarne fotografije. Cilj mi je dokumentirati prekrasnan svakodnevni život Dublina, izlaske i zalaske sunca u Dublinu, njihove mostove, popločane ulice, vesele ljude, velike parkove...'', rekla nam je Karolina.

Kaže, da slobodno vrijeme koristi za fotkanje po gradu te se trudi uvijek imati foto aparat uz sebe. Redovito fotografira i susrete Hrvatske katoličke misije u Dublinu, kojima je službeni fotograf.

Foto: Karolina Jakovljević / 
Kopirati
Drag cursor here to close