Korupcija

Najbogatijoj ženi u Africi zamrznuta imovina

Provode se istrage o korupciji u državnoj naftnoj kompaniji Sonangol i drugim kompanijama. Isabelin otac imenovao ju je direktoricom kompanije Sonangol 2016.
Lifestyle / Flash | 31. 12. 2019. u 23:45 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sud u Angoli je zamrznuo imovinu Isabel dos Santos, kćeri bivšeg predsjednika Josea Eduarda dos Santosa, zbog optužbi za korupciju.

Četrdesetšestogodišnja Isabel smatra se jednom od najbogatijih žena u Africi.

Njezin suprug Sindika Dokolo i poslovni partner para također su pogođeni sudskom presudom, objavila je portugalska novinska agencija Luca pozivajući se na izjavu glavnog državnog odvjetnika u južnoj afričkoj zemlji. Sud je presudio po nalogu vlade u Luandi koja želi da investitor i njezini zaposlenici vrate oko 1.12 milijardi dolara.

Provode se istrage o korupciji u državnoj naftnoj kompaniji Sonangol i drugim kompanijama. Isabelin otac imenovao ju je direktoricom kompanije Sonangol 2016, prenosi Hina.

Potez je kritiziran kao slučaj očitog nepotizma. Istrage su fokusirane na sumnjive novčane transfere.

"Nastavit ćemo svakog dana i u svakom poslu davati sve od sebe i boriti se za ono u što ja vjerujem, za Angolu. Cesta je duga, ali istina će prevladati", tvitala je Isabel dos Santos.

Jose Eduardo dos Santos odstupio je u rujnu 2017. nakon 38 godina na vlasti. Samo dva mjeseca kasnije je novi predsjednik Joao Lourenco razriješio Isabel s čela kompanije Sonangol.

Lourenco je obećao u izbornoj kampanji poduzeti odlučne akcije protiv korupcije.

Kopirati
Drag cursor here to close