Zaklada fra Mladen Hrkać

Nagrada za Volontera godine dodijeljena profesorici Tanji Babić

Kao voditelj sekcije volontera srednje škole Ivan Goran Kovačić organizirala je rad s djecom s poteškoćama u učenju i razvoju u ustanovi ERC Duga Kiseljak.
Lifestyle / Flash | 11. 12. 2018. u 10:57 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Po prvi put, Zaklada fra Mladen Hrkać u Bosni i Hercegovini proglasila je dobitnika Nagrade „Gordana Jelić“ za Volontera 2018. godine. Volonterka godine je Tanja Babić iz Kiseljaka. Tanju Babić je za Volontera godine 2018. nominirala srednja škola Ivan Goran Kovačić u Kiseljaku u kojoj je Tanja profesorica engleskog i hrvatskog jezika, no pokojnoj Gordani Jelić slična je ne samo po nastavničkom zvanju nego i po razvijenom sluhu za društvene potrebe, navode iz ove Zaklade.

Kao voditelj sekcije volontera srednje škole Ivan Goran Kovačić organizirala je rad s djecom s poteškoćama u učenju i razvoju u ustanovi ERC Duga Kiseljak.

Također pruža svoju svesrdnu pomoć Udruzi roditelja „Naša djeca“ u organizaciji humanitarnih manifestacija raznog tipa. Osim toga, Tanja je neumoran pokretač akcija podjele paketića za prigodne blagdane, besplatnih radionica iz engleskog jezika i na teme poput vršnjačkog nasilja, volonterstva, igrokaza, predstava čiji prihod je usmjeren u humanitarne svrhe i sl.

U općinama Kiseljak i Kreševo pokrenula je akciju skupljanja pomoći za učenike osnovnih škola koji nisu u mogućnosti platiti užinu. Njezina želja za pozitivan utjecaj u društvu tu ne staje, Tanja je i idejni začetnik i voditelj Facebook grupe „Pomoć svima koji je trebaju, i naše malo je nekome puno“.

U okviru škole organizirala je obilježavanje Dana borbe protiv dječjeg karcinoma i karcinoma dojke, provela akciju „Srce za Olju“ za prikupljanje sredstava za operaciju bivše učenice, te da predano skrbi o brojnim potrebitim osobama i surađuje sa udrugama i ustanovama s ciljem pokretanja pozitivnih promjena u društvu. T

Odluku o osobi volontera 2018. godine donijelo je povjerenstvo kroz bodovanje osam od devet pristiglih prijava. Naime, jedna je prijava dostavljena nakon dozvoljenog roka i u neodgovarajućem formatu te je stoga proglašena nevažećom.

Povjerenstvo se sastoji od tri člana među kojima su: predstavnik raspisivača natječaja, Ivan Soldo – upravitelj Zaklade fra Mladen Hrkać, predstavnik Hercegovačke franjevačke provincije, fra Vendelin Karačić - Sveučilišni profesor i voditelj Franjevačke galerije, predstavnik tijela Javne uprave, Radmila Gašpar - ravnateljica Centra za socijalnu skrb Široki Brijeg. 

Kopirati
Drag cursor here to close