Kozmetički tretmani

Nagrada sedam milijuna dolara: Deve izbačene s natjecanja ljepote zbog botoksa

Festival deva kralja Abdulaziza traje punih 28 dana, a održava se svake godine u blizini Rijada, glavnoga grada Saudijske Arabije.
Lifestyle / Flash | 25. 01. 2018. u 09:24 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Iako zvuči pomalo nevjerojatno, ova je vijest potpuno istinita: nekoliko deva izbačeno je s natjecanja ljepote zbog, vjerovali ili ne, botoksiranja!

Festival deva kralja Abdulaziza traje punih 28 dana, a održava se svake godine u blizini Rijada, glavnoga grada Saudijske Arabije. Natjecanje ljepote deva jedan je od najvažnijih događaja s tog festivala, što i ne čudi kada se dozna da je glavna nagrada čak sedam milijuna dolara.

Nagrada je poprilično inspirativna, pa se i ove godine našlo nekoliko natjecatelja koji su prekršili stroga pravila i varali. Čak dvanaest deva bilo je diskvalificirano zbog korištenja botoksa. Kozmetički tretmani koji uključuju brijanje i ubrizgavanje botoksa za deve do ove godine bili su tradicija, no nova pravila to su promijenila, pa su takvi pothvati zabranjeni, piše Slobodna Dalmacija.

Inače, osim u natjecanju ljepote, deve sudjeluju u utrkama i ocjenjivanju dresure. U stalnoj postavi festivala nalazi se i mali ZOO za djecu s najkraćom i najvišom devom, te muzej s raznim kipovima životinja. Postoje i mjesta gdje posjetitelji mogu kušati devino mlijeko, navodno superhranu budućnosti, a pola litre košta 200 kuna (cca 50 KM).

Kopirati
Drag cursor here to close