Prirodno blistav osmijeh

Načini kako izbijeliti zube na prirodan način

Lifestyle / Flash | 19. 07. 2016. u 15:58 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ne postoji uzalud uzrečica koja kaže da su zubi ogledalo zdravlja. Zubi imaju važnu ulogu u jedenju jer, zajedno s jezikom i žvačnim mišićima, sudjeluju u usitnjavanju hrane kako bi je naše tijelo lakše probavilo. No, izloženost zuba različitoj hrani i piću može uzrokovati nepoželjne promjene boje na zubima.

Portal Zdrava krava donosi nekoliko prirodnih recepata pomoću kojih vašim zubima možete vratiti blistavu bijelu boju.

Soda bikarboda, zbog blago abrazivnog svojstva, lagano skida mrlje s površine zuba i na taj način, vraća bjelinu zubima. Također, soda bikarbona je alkalna pa neutralizira kiseli pH u ustima.

Da bi dobila domaću pastu za izbjeljivalje zuba, pomiješaj nekoliko žličica sode bikarbone s vodom. Prije nanošenja paste, zube osuši papirnatim ručnikom. Pomoću četkice za zube nanesi pastu, ostavi oko tri minute da djeluje na zubima te je,  isperi.

Jabučni ocat posjeduje svojstvo izbjeljivanja. Pomiješaj ga sa sodom bikarbonom u omjeru 2:1 i nanesi na površinu zuba.

Jagode su bogate vitaminom C te pomažu u skidanju zubnog plaka koji dovodi do promjene boje zuba. Jagode sadrže i jabučnu kiselinu koja pomaže u suzbijanju mrlja s površine zubiju.

Za pripremu paste od jagoda i sode bikarbone, jagode usitni u kašu te im dodaj prstohvat soli i pola žličice sode bikarbone. Pastu nanesi na zube i ostavi oko pet minuta prije nego li je ispereš. Ako imaš osjetljivu ili oštećenu caklinu, prije provođenja ovih postupaka posavjetuj se sa stomatologom.

Važno je da zube sodom bikarbonom ne perete više od 2 puta tjedno kako ne biste oštetili caklinu.

 

Kopirati
Drag cursor here to close