41 stupanj

Tropske vrućine u Mostaru - svima je trebalo osvježenje

Za regiju Mostara od danas je na snagu stavio najveći, crveni stupanj meteoalarma, što znači da su vremenske prilike opasne po život stanovništva.
Lifestyle / Flash | 30. 07. 2020. u 19:03 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Uslijed izrazito visokih temperatura zraka u Hercegovini koje prelaze i 40 stupnjeva Celzijusa, uvjetovanih strujanjem vrele zračne mase sa sjevera Afrike, Federalni hidrometeorološki zavod Bosne i Hercegovine za regiju Mostara od danas je na snagu stavio najveći, crveni stupanj meteoalarma, što znači da su vremenske prilike opasne po život stanovništva.

Foto:Anadolija / Tropske vrućine u Mostaru 

Na ulicama Mostara danas iza podneva neuobičajeno malo prolaznika, javlja reporter Anadolu Agency (AA).

Rijeka Neretva tradicionalno u srpnju i kolovozu mjesto je osvježenja za Mostarce, pa i danas na platou ispod Starog mosta zateklo se nekoliko kupača.

Foto:Anadolija / Tropske vrućine u Mostaru 

Pojedini Mostarci način da se osvježe pronašli su uz slavine, a najviše uz osvježavajuća pića i vodu, što u danima tropskih vrućina preporučuju i liječnici. Termometar uz Koski Mehmed-pašinu džamiju oko 13 sati u hladu je pokazivao 41 stupanj Celzijusa.

Foto:Anadolija / Tropske vrućine u Mostaru 

U ostatku Bosne i Hercegovine na snazi je žuti meteoalarm što znači da su vremenske prilike potencijalno opasne po zdravlje stanovništva. Prognoze nisu neuobičajene, ali stanovništvo u ostatku zemlje mora biti na oprezu ukoliko namjeravate prakticirati aktivnosti izložene meteorološkim rizicima.

Kopirati
Drag cursor here to close