BiH

Na snazi žuto upozorenje zbog vremenskih neprilika

Upozorenje zbog vjetra i grmljavine vrijedi za područja Mostara, Livna, Sarajeva i Tuzle, a zbog grmljavine za područja Banjaluke, Foče, Trebinja i Višegrada.
Lifestyle / Flash | 29. 04. 2020. u 10:07 Anadolija

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Za područje gotovo cijele Bosne i Hercegovine izdano je žuto upozorenje zbog nepovoljnih vremenskih prilika, javlja Anadolu Agency (AA).

Za područje Bihaća izdano je upozorenje zbog jakih udara vjetra koji bi mjestimično mogli iznositi do 45 kilometara na sat. Upozorenje zbog vjetra i grmljavine vrijedi za područja Mostara, Livna, Sarajeva i Tuzle, a zbog grmljavine za područja Banjaluke, Foče, Trebinja i Višegrada.

Danas se u Bosni i Hercegovini očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U jutranjim satima, u Hercegovini i u jugozapadnim područjima Bosne veći dio dana kiša ili lokalni pljuskovi.

U ostatku Bosne, lokalni pljuskovi praćeni grmljavinom se očekuju tijekom poslijepodneva. U večernjim satima, u većini područja bez padalina. Vjetar umjeren do pojačan južnog i jugozapadnog smjera. Jutarnja temperatura od 8 do 14, na jugu do 16, a najviša dnevna od 18 do 24 stupnja.

U Sarajevu pretežno oblačno vrijeme. Tijekom dana, s kišom, pljuskovima i grmljavinom. Jutarnja temperatura oko 10, a najviša dnevna oko 20 stupnjeva Celzijusa.

U četvrtak se očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Tijekom dana rijetki lokalni pljuskovi su mogući ponegdje u Hercegovini, centralnim i istočnim područjima Bosne. Jutarnja temperatura od 8 do 14, na jugu do 16, a najviša dnevna od 18 do 24 stupnja.

U petak se očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Tijekom dana, u većem djelu zemlje se očekuju kiša, pljuskovi i grmljavina. Jutarnja temperatura od 8 do 14, na jugu do 16, a najviša dnevna od 15 do 21 stupanj, prognoze su meteorologa Federalnog hidrometeorološkog zavoda Bosne i Hercegovine (FHMZBiH).

U subotu se očekuje pretežno oblačno vrijeme. Tijekom dana, sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Jutarnja temperatura od 5 do 10, na jugu do 12, a najviša dnevna od 15 do 22 stupnja.

Kopirati
Drag cursor here to close