Utrka

Na 'Red Bull 400' dolazi Slovenac koji je osvojio planinske vrhove oko Sarajeva

Luka je našu zemlju posjetio krajem 2020. godine, kada je u tri dana istrčao do vrhova Bjelašnice, Trebevića i Jahorine, te se sprintom popeo uz veliku skakaonicu na Igmanu.
Lifestyle / Flash | 02. 06. 2021. u 16:12 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Slovenski brdski trkač koji je krajem prošle godine osvojio vrhove olimpijskih planina oko Sarajeva, Luka Kovačić, uskoro ponovo dolazi u našu zemlju. On poziva sve ljubitelje trčanja i prirode da mu se pridruže na utrci Red Bull 400, koja će 26. lipnja biti održana na Igmanu.

Za utrku Red Bull 400, koja se 26. lipnja održava na kultnoj velikoj skakaonici na igmanskom Malom polju, vlada veliko interesovanje. Jedan od sudionika bit će i Slovenac Luka Kovačić, trostruki pobjednik Red Bull 400 utrke na Planici. On je pozvao sve zainteresirane da se prijave za ovu izazovnu utrku:

''Prošle godine sam istrčao ski skakaonicu na Igmanu, gdje će 26. lipnja biti održan jedan odličan event - Red Bull 400 ili 'najtežih 400 metara u vašem životu'. To je i za mene jedan veliki izazov. Nadam se da se vidimo na startnoj liniji i da će nam svima biti dobro. Prijavite se i vidimo se!'', poručio je.

Luka je našu zemlju posjetio krajem 2020. godine, kada je u tri dana istrčao do vrhova Bjelašnice, Trebevića i Jahorine, te se sprintom popeo uz veliku skakaonicu na Igmanu.

''Bilo je vrlo teško, skakaonica je stvarno izazovna, strmija u odnosu na Planicu, mada malo kraća. Kada se ovdje bude održavala Red Bull 400 utrka, mislim da će biti ludo natjecanje'', izjavio je tom prilikom.

Luki su za prvi uspon uz igmansku skakaonicu trebale četiri minute i 36 sekundi. Ostaje da se vidi kakvo će vrijeme postići u natjecateljskim uvjetima i kakvu će konkurenciju imati u trci u kojoj važi za jednog od favorita.

Na kraju svog boravka u gradu na Miljacki, rekao je: ''Sigurno ću ponovo doći, jer ovdje imate stvarno lijepe planine, dobre ljude, lijep život, dobru hranu.''

Prilika za to ukazala se vrlo brzo, a povod je učešće na utrci Red Bull 400 utrci na Igmanu, za koju su prijave utrku otvorene na www.kupikartu.ba. Oni koji nisu stornirali svoju prošlogodišnju registraciju, mogu je iskoristiti ove godine.

Red Bull 400 u svojoj 10. sezoni po prvi put dolazi u našu zemlju. Ovaj ultimativni test izdržljivosti izazov je i za vrhunske sportiste. Za 10 godina održana su 73 takmičenja na 25 lokacija u 18 zemalja (i tri kontinenta), a društvu zemalja domaćina svjetskog Red Bull 400 prvenstva uskoro će se pridružiti i BiH.

Staza utrke duga je 400 metara, najvećim dijelom se trči uzbrdo, a posljednja etapa je skijaška skakaonica. Velika skakaonica na Igmanu duga je 112 metara, s nagibom od 35°, a sličnih karakteristika je i sletni dio staze.

Luka Kovačić je sa svega sedam godina osvojio najviši vrh u svojoj zemlji, Triglav, bio je omladinski reprezentativac Slovenije u biciklizmu, a kasnije se posvetio brdskom (trail) trčanju. Prošlog je ljeta za manje od 14 sati savladao pet najviših planinskih vrhova u Sloveniji.

Trostruki je pobjednik Red Bull 400 utrke na Planici (2017, 2018, 2019), a na pobjedničkom podiju istog eventa našao se još nekoliko puta u drugim zemljama, što ga čini jednim od najuspješnijih natjecatelja.

Organizatori će pratiti pravila i preporuke nadležnih službi u vezi s aktualnom situacijom, te event organizirati shodno tome.

Kopirati
Drag cursor here to close