Vrijeme danas

Na planinama snijeg, u Hercegovini umjereno oblačno

Lifestyle / Flash | 27. 12. 2016. u 07:17 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Bosni je jutros oblačno vrijeme s kišom, a na planinama sa snijegom. U Hercegovini umjereno oblačno.

Temperature zraka u 7.00 sati: Bjelašnica -4 stupnja, Bugojno, Drvar -1, Jajce, Stolac 0, Bihać, Ivan-sedlo, Sarajevo, Zenica 1, Sanski Most 2, Banja Luka, Goražde, Kupres, Sokolac 3, Doboj, Livno, Mostar 4, Srebrenica, Tuzla 5, Gradačac, Zvornik 6, Trebinje 7 i Neum 8.

Atmosferski tlak u Sarajevu iznosi 955 hPa, za 11 hPa je viši od normalnog i lagano raste.

U Bosni će danas prijepodne prevladavati pretežno oblačno vrijeme s kišom, a u višim područjima sa susnježicom i snijegom. Poslijepodne smanjenje oblačnosti. U Hercegovini, prijepodne, umjereno do pretežno oblačno, povremeno je moguća slaba kiša, a poslijepodne postupno razvedravanje. Vjetar u Bosni, slab do umjeren, poslijepodne ili u večernjim satima, umjeren do pojačan, sjeverni i sjeverozapadni. U Hercegovini, umjerena do pojačana, bura. Dnevne temperature od 2 do 7, na jugu od 9 do 13 stupnjeva.

U Sarajevu, uglavnom, pretežno oblačno vrijeme. Tijekom poslijepodneva djelimično razvedravanje. Prijepodne s kišom, a u višim dijelovima grada je moguća susnježica. Dnevna temperatura oko 4 stupnja, priopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ) BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close