Barack Obama

Na lomači izgorio Mrčo, krivac za sve probleme u Čapljini

Lifestyle / Flash | 10. 02. 2016. u 07:49 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Marko Krnjeval, koji je ove godine bio predstavljen u liku Mrče, odnosno Baracka Obame, spaljen je nakon čitanja optužnice i nabrajanja za što je sve kriv.

Kako je naveo časni sud, Mrčo je kriv za puno toga, a pripisuje mu se sve loše što se u 2015. godini dogodilo u Čapljini.

U pratnji kuburaša i uz zvuke limene glazbe, Mrčo je spaljen na igralištu u Trebižatu.

Sve je to dio manifestacije ''Pokladni dani Trebižat/Čapljina 2016.'', koje tradicionalno, po 52. put, organizira HKUD ''Seljačka sloga Trebižat''.

Ovome događaju prethodio je posjet načelniku općine Čapljina dr. Smiljanu Vidiću i vraćanje ključeva grada, koji su u nedjelju preuzeti na Trgu kralja Tomislava u Čapljini. Sedam dana prije toga održane su male maškare.

Već tradicionalno, nakon što je Krnjeval izgorio na lomači, zabava je nastavljena plesom pod maskama i zabavom za koju je ove godine bio zadužen Slavonia Bend.

I ove godine Trebižaćani i njihovi prijatelji potrudili su se da raznovrsnim kreacijama uljepšaju ovaj događaj, pa je žiri imao težak posao da izabere najbolje maske, kojima su pripale i vrijedne nagrade.

Manifestaciju su sa velikim zanimanjem pratili i stariji mještani, koji ističu kako im je posebno zadovoljstvo vidjeti da mladi čuvaju tradiciju i pokladarski duh.

Kopirati
Drag cursor here to close