Odbijanje kukaca

Na jednostavan način zaštite dom od komaraca

Lifestyle / Flash | 02. 07. 2017. u 10:58 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Iako su kukci korisni za okoliš na mnogo načina, ljudi ih baš i ne žele u svojim kućama. Prva reakcija najčešće je posezanje za nekim predmetom kojim ćete ih zgnječiti, a mnogi posežu i za sprejom koji ih također ubija.

Upravo većina tih sprejeva sadrži tvari koje su štetne za ljude i kućne ljubimce, a postoje i bolji načini da kukce držite izvan kuće. Jedan od načina da to postignete je da počnete uzgajati biljke. Postoji mnoštvo biljaka koji su prirodni repelenti kukaca, a neke su jako jednostavne za uzgojiti.

Većina zahtjeva malo održavanja, a mnogima i ne smeta ako se nalaze u sjenovitim dijelovima kuće. Za odbijanje kukaca možete koristiti i stvari koje držite u kuhinji. Tako mrave, koji rado dolaze na slatko, možete otjerati špricanjem soka od limuna ili octa na putu kojim ulaze u kuću, piše Večernji list.

Menta i Obični vratić biljke su koje također efektivne kada je u pitanju 'tjeranje' mrava. Poželjno je da se njihovo lišće smrvi i pospe po problematičnim dijelovima, a preporučljivo je i držati ih na prozoru što će doprinijeti i ljepšem izgledu kuće ili stana.

Limunska trava, limunov miris Pelargonium i matičnjak su neki od načina kojim ćete odbiti dosadne komarce. Komarce možete odbiti i s biljkom Mačja metvica. Ona je također dobra i za tjeranje svima gadljivih žohara. Metvice tjeraju gotovo sve, a to uključuje i muhe. Njima smetaju i gore spomenuta bilja, a njima još možemo dodati bosiljak, ružmarin pa i karanfile.

Moljce iz ormara možete otjerati tako da napravite male vrećice u kojima ćete staviti lavandu, mentu, ružmarin, češnjak i cimet. Odaberite svoju najdražu aromu kako bi ih držali podalje od svoje odjeće. Svakako ne zaboravite zatvarati sve poklopce posudica koje držite u kuhinji, posebice se to odnosi na šećer i brašno.

Također očistite i sve mrvice koje ostavljate nakon jela, a posuđe nikako ne ostavljajte u sudoperu. Odvodne cijevi u kuhinji i kupaonici držite čistima i bez ostataka. 


Kopirati
Drag cursor here to close