Udruga ''Visit Blidinje''

Na Blidinju zajednička ekološka akcija triju općina

U sklopu akcija bit će organizirana i predavanja o ekologiji, opasnostima u prirodi, stećcima, te biljnom i životinjskom svijetu.
Lifestyle / Flash | 28. 05. 2018. u 20:02 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Udruga "Visit Blidinje" u suradnji s općinama Tomislavgrad, Jablanica i Posušje te njemačkom razvojnom agencijom GIZ na području Parka prirode Blidinje od 4. do 6. lipnja provodit će ekološku kampanju kojoj je cilj skrenuti pozornost javnosti i svih posjetitelja tog parka na značaj zaštite prirode i pravilnog odlaganja otpada, te ukazati na važnost žurnog rješavanja komunalnog otpada na ovom zaštićenom području.

Spomenute općine organizirat će po jedan dan akcije čišćenja u kojima mogu sudjelovati svi zainteresirani građani.

Svaka općina će se pobrinuti za prijevoz djece i nastavnog osoblja te za angažman policije i hitne pomoći na licu mjesta.

U sklopu akcija bit će organizirana i predavanja o ekologiji, opasnostima u prirodi, stećcima, te biljnom i životinjskom svijetu.

Po riječima organizatora, u nastavku kampanje planirane su i dvije stručne konferencije, predstavljanje prve brendirane višekratne vrećice za otpad, postavljanje zelenih otoka, uvođenje eko patrole, te razne druge aktivnosti.

Kopirati
Drag cursor here to close