Napadalo

Na Bjelašnici 67 centimetara snijega

Danas će u Bosni i Hercegovini prevladavati oblačno vrijeme s kišom, a višim područjima sa susnježicom i snijegom. Poslije podne ili večernjim satima u većini područja padaline slabe i prestaju. Vjetar slab do umjeren zapadni i jugozapadni. Dnevne te
Lifestyle / Flash | 30. 04. 2019. u 11:35 Anadolija

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prema posljednjim mjerenjima Federalnog hidrometeorološkog zavoda Bosne i Hercegovine visina snježnog pokrivača na Bjelašnici iznosi 67 centimetara, Ivan Sedlu šest, a u Nevesinju dva.

Jutros je na Bjelašnici temperatura zraka iznosila minus četiri stupnja, Ivan Sedlu jedan, u Sarajevu tri, Zenici šest, Širokom Brijedu i Trebinju sedam, Mostaru, Sanskom Mostu i Tuzli osam, Banja Luci, Srebrenici, Stocu i Zvorniku devet, dok je najtoplije bilo u Neumu gdje je izmjereno deset stupnjeva.

Pročitajte još

Danas će u Bosni i Hercegovini prevladavati oblačno vrijeme s kišom, a višim područjima sa susnježicom i snijegom. Poslije podne ili večernjim satima u većini područja padaline slabe i prestaju. Vjetar slab do umjeren zapadni i jugozapadni. Dnevne temperature od pet do 11, u Krajini do 13, a u Hercegovini od 10 do 15 stupnjeva.

U srijedu se očekuje pretežno oblačno vrijeme s kišom ili lokalnim pljuskovima. Poslije podne ili u večernjim satima padaline postupno prestaju. U drugom dijelu dana moguće je razvedravanje u Krajini i Posavini, a večernjim satima i u ostalim područjima. Vjetar slab do umjeren, veći dio dana, zapadni i sjeverozapadni. Jutarnje temperature od tri do devet, na jugu od sedam do 12, a dnevne od 12 do 18 stupnjeva.

U četvrtak vrijeme će biti uglavnom pretežno sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. U središnjim i istočnim područjima Bosne jutro pretežno oblačno. Poslije podne u središnjim i istočnim područjima Bosne su mogući lokalni pljuskovi. Jutarnje temperature od tri do devet, na jugu od sedam do 12, a dnevne od 15 do 22 stupnjeva.

U petak očekuje se umjereno ili pretežno oblačno vrijeme. Lokalni pljuskovi se očekuju u Hercegovini i Krajini, a krajem dana i u Posavini. Jutarnje temperature od četiri do 10, na jugu od 8 do 13, a dnevne od 14 do 21 stupanj.

U subotu očekuje se pretežno oblačno vrijeme s kišom i lokalnim pljuskovima. Jutarnje temperature od 4 do 10, na jugu do 13, a dnevne od 16 do 22 stupnja.

Kopirati
Drag cursor here to close