Niske temperature

Na Bjelašnici -20°C, Mostar najtopliji sa -1°C

U Hercegovini i jugozapadu Bosne očekuju se olujni udari vjetra brzine 80 do 100 km/h.
Lifestyle / Flash | 23. 02. 2019. u 09:50 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Bosni je jutros pretežno oblačno vrijeme sa slabim snijegom u središnjim i istočnim područjima. U Hercegovini je pretežno sunčano. 

Temperature zraka u 07.00 sati: Bjelašnica -20 stupnjeva, Ivan-sedlo -11, Livno i Sarajevo -8, Bugojno -7, Tuzla -6, Gradačac i Sanski Most -4, Široki Brijeg -3, Bihać i Grude -2 i Mostar -1. 

Atmosferski tlak zraka je u Sarajevu iznosio 953 milibara, za 10 milibara je viši od normalnog i sporo raste. 

 U Hercegovini će danas većinom biti sunčano vrijeme. Više naoblake bit će prijepodne na sjeveru Hercegovine. U Bosni će prijepodne biti pretežno oblačno. Slab snijeg će lokalno padati u središnjim i istočnim područjima. Od poslijepodnevnih sati u Bosni će doći do postupnog smanjenja naoblake. 

Vjetar umjeren, s jakim udarima, sjeveroistočnog smjera. U Hercegovini i jugozapadu Bosne olujni udari vjetra brzine 80 do 100 km/h. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između -5 i 1, na jugu zemlje do 6 stupnjeva.

 U Sarajevu će danas biti pretežno oblačno vrijeme sa slabim snijegom prijepodne. Najviša dnevna temperatura zraka oko -3 stepena, saopćeno je iz Federalnog hidormeteorološkog zavoda BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close