Jednostavan postupak

Muškarci ubrizgavaju botoks u testise

Lifestyle / Flash | 13. 04. 2017. u 16:35 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Botoks je godinama pravi hit među ženama, ali izgleda i da sve više muškaraca voli da se "druži" sa botoksom i odlaze na botoks tretman za, vjerovali ili ne - testise!

Tretman je nazvan scrotoks po skrotumu, kožnoj vrećici u kojoj su smješteni testisi, a muškarci mu se podvrgavaju jer žele da smanje bore na testisima i da ih učine glatkim i većim.

Cilj ponekad opravdava sredstvo, kažu pojedini koji dolaze na ovaj tretman, jer se ta metoda koristi i za sprečavanje prekomjernog znojenja.

Korisna nuspojava jeste ugodniji seksualni život jer, kako kažu stručnjaci, tretman botoksom čini ovu zonu kod muškarac mnogo osjetljivijom, pišu Nezavisne novine.

Dr John Mesa, plastični kirurg koji je izveo više ovakvih tretmana na muškarcima, kaže za Men's Health da je postupak vrlo jednostavan.

"Postupak ubrizgavanja botoksa u testise relativno je jednostavan. To je osvetljivije područje nego da stavljate botoks na primjer u lice... Zbog toga se prvo nanese specijalna krema na područje koje treba da utrne, a potom se ubrizga botoks u kožu testisa. To je onda bezbolan postupak", naglašava liječnik.

Ovo bi trebalo pacijentima da osigura "naglašene testise" tri do četiri mjeseca nakon tretmana, a muškarce na ovo ohrabruju i urolozi. Oni koji se jednom podvrgnu ovom tretmanu žele da ga ponove čim efekt botoksa počne popuštati.

Ipak, ukoliko planirate potomstvo, nemojte ići na ovaj tretman. Ukoliko vam testisi izgledaju veće, to ne znači da ćete biti i plodniji. Naprotiv, može da se dogodi i da smanjite broj spermatozoida.

Kopirati
Drag cursor here to close