Dosta im je svega

Muškarci se od obitelji skrivaju u kupaonici

Osim malo mira i tišine, muškarci koriste kupaonicu kao mjesto bijega od žene 'koja zanovijeta' ili kako bi se sakrili od djece. Izbjegavanje kućnih poslova i surfanje su još dva često navedena razloga.
Lifestyle / Flash | 01. 10. 2018. u 08:38 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Trećina britanskih muškaraca priznaje da se skriva u kupaonici kako bi imali malo mira i tišine, pokazalo je novo istraživanje. Iako pokušavaju pobjeći, godišnje ulove samo sedam sati jer ih čak i na WC-u stalno netko ometa.

Istraživači koji su ispitivali 1000 muškaraca utvrdili su da u kupaonici provode ukupno sedam sati godišnje - samo zbog kratkog predaha, piše britanski Mirror.

Osim malo mira i tišine, muškarci koriste kupaonicu kao mjesto bijega od žene 'koja zanovijeta' ili kako bi se sakrili od djece.

Izbjegavanje kućnih poslova, ali i prilika da u miru pogledaju vijesti ili društvene mreže na mobitelu su još dva često navedena razloga, prenosi 24sata.hr.

Istraživanje je naručila tvrtka za izradu kupaonica Pebble Gray, a ono je pokazalo da je i svaki deseti odlazak u kupaonicu prekinut, što je u prosjeku 171 put godišnje.

''Svi trebamo malo vremena za sebe kako bismo se smirili ili potpuno isključili. A čini se da je kupaonica idealno mjesto na kojem će muškarci imati malo samoće, mira i tišine. Ona je poput utočišta, mjesto na kojem se možemo osamiti, pa makar i samo privremeno'', izjavio je glasnogovornik Pebble Gray-a.

''Kao što rezultati sugeriraju, mir i tišina su svetost svakog čovjeka i jasno je da muškarci koriste sve prilike da to postignu, najčešće u kupaonici''. dodao je.

Istraživanje je također pokazalo da ih u njihovoj potrazi za mirom i samoćom najčešće prekinu partneri - iako su djeca na drugom mjestu, razlika između prvog i drugog mjesta u prekidima je jako mala.

Četrdeset pet posto ih je reklo da je prava borba priuštiti si malo vremena za sebe, a četvrtina tvrdi da njihov partner ne poštuje njihovu potrebu za samoćom i koliko je njihov život kaotičan. Čak 25 posto muškaraca je izjavilo da ne znaju kako bi se nosili sa svakodnevicom da s vremena na vrijeme ne mogu pobjeći u kupaonicu.

Za trećinu, skrivanje u kupaonici je jedini način da si priušte malo vremena za sebe. Dok njih 23 posto opisuje kupaonicu kao svoje 'skrovište', 14 posto je otkrilo da u kupaonici ostavljaju časopise, knjige, pa čak i hranu, za vrijeme kad će im trebati bijeg od sustanara.

Čak 44 posto muškarca je u istraživanju reklo da smatraju kako njihovi partneri prečesto čiste njihovo skrovište - kupaonicu. Od 1.000 žena koje su sudjelovale u Internet istraživanju 72 posto se složilo da su one te koje čiste i održavaju kupaonice.

Pokazalo se da kupaonica nije utočište samo muškarcima. Čak petina žena je potvrdila da je to mjesto na koje odlaze kad se žele od svega, i od svih, odmoriti.

Uzevši u obzir koliko ljudi bježi u kupaonicu kako bi dobilo malo mira, nije ni čudo da sve više kućanstva uvodi pravilo ne ometanja za vrijeme boravka u kupaonici.

Iako, unatoč provedenim pravilima ponašanja, njih čak 85 posto je potvrdilo da su i dalje ometani za vrijeme boravka u kupaonici.

''Čini se da više ništa nije sveto, pa čak ni vrijeme nužde'', izjavio je glasnogovornik Pebble Grey-a.

Kopirati
Drag cursor here to close