"Upravna pogreška"

München: Oboljelu od koronavirusa pogreškom proglasili mrtvom!

Nakon što je preuzela stvari svoje 'preminule' sestre, iz bolnice je uslijedio novi poziv. Kazali su kako joj je sestra živa i kako se dogodila velika ljudska greška u upravnom procesu...
Lifestyle / Flash | 30. 04. 2020. u 22:38 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: dpa / Ilustracija: Bolničko predsoblje

Da se ponekad ljude greškom proglasi mrtvima, događa se posvuda u svijetu. Ponajmanje to, realno gledano, očekujemo u državama kao što je Njemačka.

U jednoj klinici u Münchenu pacijentica koja je zaražena koronavirusom i zbog komplikacija uoči Uskrsa prebačena na intenzivnu njegu, ljudskom je pogreškom proglašena umrlom.

Radi se o ženi koja je zaposlena u jednom staračkom domu, gdje se i zarazila koronavirusom, a njezinoj sestri prvo je javljeno da je stanje teško, ali stabilno, da bi nekoliko sati potom dobila užasnu vijest o sestrinoj smrti.

"Nazvala sam bolnicu i rekli su mi da mojoj sestri stanje nije toliko loše, s obzirom na ukupne okolnosti. Možda tri sata nakon toga uslijedio je poziv iz bolničkog ureda. Izrazili su sućut i pitali me kad mogu doći po sestrine stvari", kazala je Andrea iz grada Unterhachinga za radijsku postaju Bayern 3.

Nesretna je Andrea dva dana bila u uvjerenju da joj je sestra umrla, već je organizirala i sprovod, a najstrašniju vijest morala je priopćiti i svoje 11-godišnjem sestriću.

Nakon što je preuzela stvari svoje sestre, iz bolnice je uslijedio novi poziv. Kazali su kako joj je sestra živa i kako se dogodila velika ljudska greška u upravnom procesu. Ime jedne umrle greškom je zamijenjeno imenom njezine sestre.

U međuvremenu je oboljela sestra otpuštena s intenzivne njege i nastavlja se u istoj bolnici oporavljati, iako je dva dana službeno bila 'mrtva'.

Andrea kaže kako u ovome trenutku ponajviše osjeća olakšanje, a ne bijes zbog onoga što je preživjela tuđom pogreškom.

"Jasno mi je da svuda gdje ljudi rade mora biti i grešaka, ali ovakvo nešto ne bi se smjelo događati", kazala je.

Kopirati
Drag cursor here to close