Briga za stopala

Muče vas ispucale pete? Ovi kućni trikovi će pomoći!

Lifestyle / Flash | 01. 08. 2016. u 12:02 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ako ste se ikada pitali zašto ispucale pete češće pogađaju starije stanovništvo odgovor je u elastičnosti kože. Osim toga, neki ljudi jednostavno imaju suhu kožu predodređenu pucanju. Stanje može ovisiti i o težini osobe, načinu na koji hoda, odnosno postavlja težište na stopalu te na posljetku i o nedostatku adekvatne njege tokom cijele godine.

Kako si pomoći?

Za početak, ukoliko imate problema s načinom hodanja, napravite ortopedske uloške. Također, ne bi bilo loše posjetiti pedikera, pogotovo ako su rane duboke i bolne. Naravno, možete si pružiti prvu pomoć i sami kod kuće.

Do lijepih i njegovanih peta u tri koraka:

Proizvode uvijek nanosite na čista stopala. Napravite kupku koristeći blagi sapun i polovicu limuna, a ako imate dodajte i malo soka papaje.

Nakon što se namakali noge 10-ak minuta nježno uklonite višak kože.?

Ne činite to prečesto! Pedikeri upozoravaju da se često rašpana koža brzo navikne, pa između tretmana preporučaju piling ili trljanje grubljim frotir ručnikom.

Odaberite kremu ili ulje kojim ćete hidratizirati tretiranu kožu. Ukoliko je to krema preporučaje se ona masnija, poput nevenove. I vazelin će poslužiti. Umasirajte proizvode kružnim pokretima. Koristite isti trik kao i za ruke, samo umjesto rukavica koristite pamučne čarape. One bi trebale pospješiti upijanje preparata u kožu preko noći.

Maslinovo ulje za oporavak, kose, noktiju i stopala

Važno je da stopala njegujete redovito, a ne samo onda kada ih trebate pokazati. Olakšajte si - osim kreme za ruke na noćnom ormariću držite i onu za stopala. Ne biste dopustili da su vam ruke ispucale, zašto to onda učiniti stopalima?

Kopirati
Drag cursor here to close