Blog kao dio marketinga

Mostarski sajam okuplja poznate domaće bloggere

Lifestyle / Flash | 15. 03. 2017. u 06:52 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Ukus, "dobro oko" i ljubav prema modi samo su neke od osobina koje kao bloger moraš imati u kombinaciji sa snažnom predispozicijom za jezik i društvenim platformama'', riječi su jednog od naših najpoznatijih blogera, Josipa Grabovca, Mostarca sa talijanskom adresom, koji zadnjih godina gradi svoj modni san, i radi sigurno jedan od zanimljivijih poslova.

No je li isti jednostavan, te kako privući ljude da te prate i čitaju samo su neka od pitanja na koja će nam osobno odgovoriti Josip Grabovac, na Radionici: BLOG kao novi alat u svijetu marketinga, koju Mostarski sajam organizira ove godine po prvi put.

Uz Josipa, svoja iskustva kako su počeli pisati blog, i graditi svoje malo carstvo sljedbenika na drustvenim mrežama podijeliti će sa publikom Mia Kozo, Kristina Bašić i Jelena Rozić. Svaka od njih na svoj način privukle su veliki broj fanova i čitatelja.

Kristina  je otkila da za nju biti Instagram blogger je dio njezine svakodnevnice, što je ujedno i njezin ispušni ventil i osim shoppinga, njen mali porok i ovisnost.

Za devet mjeseci trudnoće jedina stvar koja mi je nedostajala su traperice. Od sto strahova koje sam imala 2 su se izdvajala. Prvi. Hoću li je zgnječiti? Zato sam još na početku nekad spakovala sve hlače i gurnula pod krevet. Drugi. Nika je štucala u mom stomaku. Budući da sam prava moderna mama i da sam pregledala sve trudničke informacije na internetu, pročitala sam i da se bebi tako može omotati pupčana vrpca oko vrata. Tako sam razvila razne metode provjere kad bih umislila da se taj dan manje micala. Vrhunac je bio pokušaj skidanja nekih aplikacija na mobitel koje k'o fol mjere otkucaje bebinog srca. Malo sutra... ???? O hrani koju nisam jela, spavanju isključivo na lijevom boku, dok mi isti ne utrne i ne prestanem ga osjećati ćemo neki drugi put... ???? #odaalamoda #blogger #ootd #style #wwt #modamozaviruje

A post shared by Oda a la moda (@kristinabasic01) onFeb 28, 2017 at 4:03pm PST

Mia Kozo, svoje beauty savjete počela je dijeliti prije par godina, od malih make up trikova, savjeta koje beauty proizvode i tretmane koristiti, savjeta oko odijevnih kombinacija, što joj je donijelo preko 103.000 Instagram sljedbenika.

A Jelena Rozić je opet blogerica koja iz vlastite perspektive otkiva i piše o svakodnevnim događanjima, ljubavi, gastronomiji, knjigama..

I dok je za uspješne blogere, bloganje ipak tek hobi, (iako se nadamo da će isti prerasti u svakako stalne poslove), za blogerske zvijezde poput Chiare Ferragni to je višemilijunski biznis, budući da godišnje zarađuje oko osam milijuna dolara. Zgodna Talijanka svoju je strast pretvorila u unosan posao, a imala je i sreće da se našla na pravom mjestu i s pravim ljudima.

Kako privući sponzore, kako ukomponirati brend i na koji ga način promovirati, samo su neka od pitanja o kojima će se razgovarati 5.4.2017. od 11 sati u Dvorani 1 (paviljon 1).

''A kada smo kod sponzora, Mostarski sajam cjelokupni zabavni program organizirao je zahvaljujući zlatnom sponzoru-Central Osiguranju, i sponzorima:Hercegovačkoj pivovari, HT Eronetu, NLB Banci, Red Bullu,Vina Zadro te Prirodnoj kozmetici Glorija, pekarnici Mlini, Kiki's bombs i Artdeco kozmetici. Ukoliko ste zainteresirani za pisanje bloga, imate pitanja za naše blogerske zvijezde, budite sa nama 5.4. gdje vas uz odlicno druženje očekuje i nagradna igra'',  priopćili su organizatori.

Mislimo da smo vam dali dovoljno razloga zašto biti sa nama taj dan-vidimo se!

Kopirati
Drag cursor here to close