Puštali balone i golubove

Mostarski mališani poslali poruku mira u svijet

Međunarodni dan mira obilježava se 21. rujna svake godine. Utemeljila ga je Opća skupština Ujedinjenih naroda 1981. godine
Lifestyle / Flash | 21. 09. 2018. u 16:17 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Mostarski mališani su s oduševljenjem puštali balone i golubove mira, šaljući tako u svijet poruku kako žele mir.

Naime, školarci iz Šeste osnovne škole s Titovog mosta danas su pustili u zrak bijele balone i golubove s porukama mira i na taj način su obilježili Međunarodni dan mira koji se 21.9. obilježava diljem svijeta.

Edina Pehić iz Šeste osnovne škole, rekla je kako su ovom aktivnošću djeci htjeli pokazati kako je važno očuvati mir. 

''Pisali su da djeca trebaju mir, da nema rata, bili su zaista kreativni i s oduševljenjem su prihvatili ovaj događaj i jedva su ga čekali. Oni su tek drugi razred... Doista smo ponosni'', rekla je Pehić.

Foto: Bljesak.info / Iz Šeste osnovne škole htjeli su pokazati djeci kako je važno očuvati mir 

Pored slanje poruke sivm ljudima u svijetu, mališani su ranije imali razredni sat i razgovor o miru.

Inače, Međunarodni dan mira obilježava se 21. rujna svake godine. Utemeljila ga je Opća skupština Ujedinjenih naroda 1981. godine u svrhu obilježavanja i jačanja ideala mira među svim narodima i državama, a Rezolucijom Ujedinjenih naroda iz 2001. određen je danom nenasilja i prekida neprijateljstava na svjetskoj razini.

Tradicionalno na Dan mira u Sjedištu Ujedinjenih naroda u New Yorku tijekom dana zvoni Japansko zvono mira, dar građana Hirošime i japanskog naroda u spomen na razorne posljedice rata i ljudske žrtve ubijene pod izlikom svjetskog mira.

Foto: Bljesak.info / Poruke su otišle u svijet...
Kopirati
Drag cursor here to close