Mostarske mažoretkinje  - jedine predstavnice BiH na karnevalu u Nici
Mostarske mažoretkinje sudjelovale na jednom od najvećih karnevala na svijetu

Mostarske mažoretkinje - jedine predstavnice BiH na karnevalu u Nici

Lifestyle / Flash | 04. 03. 2019. u 12:13 Bljesak.info / Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Mostarske mažoretkinje su  od 21. do 28. veljače sudjelovali na jednom  od najvećih karnevala na svijetu– Carnaval de Nice na Francuskoj Azurnoj obali.

Foto: PR Mostarske mažoretkinje

''Na ovaj karneval putovale smo  zajedno s Duvačkim orkestarom -KUD Željezara Zenica  s kojima imamo izvrsnu suradnju koja je otpočela 2015. godine kada smo po prvi put nastupili upravo na karnevalu u Nici gdje smo kao i ovog puta bile jedine predstavnice BIH na ovom prestižnom karnevalu'', kažu Mažoretkinje.

Foto: PR Mostarske mažoretkinje / 

Karneval je službeno  trajao od 16. veljače do 2. ožujkA, a u tom periodu su se izmjenjivali programi preko dana i večeri, a na svakom spektaklu bilo je oko 100 tisuća posjetitelja.

Foto: PR Mostarske mažoretkinje / 

Ulicama grada, zatim centralnom  ulicom  Promenade des Anglais i glavnom trgu Masena  su se slijevale rijeke sudionika, publike i ogromnih skulptura koje se za svaku godinu iznova izrađuju samo za ovaj karneval.

Foto: PR Mostarske mažoretkinje / 

Ovogodišnja tema karnevala je bila ''King of Cinema''.

Foto: PR Mostarske mažoretkinje / 

Preko dana se, kako su u svom priopćenju napisale mažoretkinjem održavaju dnevni show programi pod nazivom ''Flower parade''.

Foto: PR Mostarske mažoretkinje / 

Na  skulpturama koje se posebno izrađuju za svaku paradu, od kojih su neke visoke i preko 10 metara, nalazi se  uistinu veliki broj raznovrsnog cvijeća,  a podatak koji stoji na službenim stranicama ovog festivala je da na njima bude  oko 100.000 cvjetova koje kostimirani umjetnici koji se nalaze na tim skulpturama  bacaju u publiku kroz cijelo vrijeme trajanja showa.

Noćni show  pod nazivom ''Defile svjetla'' je spektakl za sebe.



''Trg Massena bude u potpunosti  ispunjen rijekom izvođača, skulptura koja su bile  osvjetljene za tu prigodu, a na samom trgu na velikim ekranima se direktno na nacionalnoj tv postaji prikazuje  cijeli spektakl. Osim u predivnim nastupima uživale smo i u  slobodnom vremenu, pa smo stigle obilaziti i sve znamenitosti grada Nice te posjetiti i Monte  Carlo. Inače ovaj  karneval  u Nici se obilježava od 1294. godine  te ga svake godine posjeti više od milijun ljudi iz cijelog svijeta .

Foto: PR Mostarske mažoretkinje / 
Foto: PR Mostarske mažoretkinje / 
Kopirati
Drag cursor here to close