Uskoplje

Mostarske mažoretkinje briljirale na nacionalnom prvenstvu

Mostarske mažoretkinje briljirale na nacionalnom prvenstvu mažoret saveza osvojivši 4 zlatne i 1 srebrnu medalju
Lifestyle / Flash | 03. 06. 2018. u 13:59 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ovoga vikenda ,točnije 2.lipnja 2018.godine  u Uskoplju se  održalo s  prvenstvo Nacionalnog mažoret saveza na kojemu su Mostarske mažoretkinje pokazale da se uistinu nalaze na samom vrhu mažoret plesa u našoj državi.

Na ovom prvenstvu  sudjelovali su mažoret timovi iz 8 gradova: Mažoretkinje Busovača,Čapljinske mažoretkinje, mažoretkinje Općine Čitluk,Grudske mažoretkinje, Mostarske mažoretkinje, Stolačke mažoretkinje, Mažoretkinje Tomislavgrad i Mažoretkinje Uskoplje  sa oko 550  mažoretkinja.

Natjecanje se održavalo u gradskoj sportskoj dvorani a cjelokupni program počeo je već od 9 sati. Prijepodne se održavalo natjecanje u neformacijskim programima dok je svečano otvorenje prvenstva kao i natjecanje u glavnim kategorijama- formacije stap i pompon održavao u poslijepodnevnim satima.

Mostarske mažoretkinje su se na ovom prvenstvu natjecale u 5 kategorija od čega 3 formacijske- seniorke formacija štap ( 17 plesača) ,juniorke formacija pompon ( 21 plesačica) i kadeti formacija pompon( 21 plesačica ) te u neformacijskom programu i to- senior solo štap i seniorke solo pompon.

Foto: Mostarske mažoretkinje  / Uspjeh u Uskoplju

U svim  ovim kategorijama osvojena su najsjajnija odličja i to :seniorke štap-zlatna medalja , kadeti pompon –zlatna  medalja, juniorke pompon –zlatna medalja, senior solo pom-pon- Ira Hot-  zlatna  medalja i senior solo štap- Petra Zelenika- srebrna medalja.

Iza ovih izvanrednih rezultata stoji mnoštvo truda i rada da bi rezultati bili ovakvi kakvi jesu.

Pri samom ocjenjivanju jednog mažoret tima mnogo je toga što je potrebno uskladiti kako bi se koreografija ocijenila sa što boljim ocjenama- suci ocjenjuju umjetničku vrijednost koreografije, zatim tehničku izvedbu iste, rad sa rekvizitom- štapom ili pom-ponima tj njegovu težinu te na koncu svega  i opći dojam koji je ostvaren prilikom cijele izvedbe.

To u prijevodu znači da je mnogo aspekata koji se moraju posložiti kako bi jedna koreografija dobila visoke ocjene pogotovu u formacijskom programu u kojem pleše 17 ili 21 djevojka koje moraju biti savršeno tehnički uvježbane.

Dodatno osvježenje u  stylingu MM ekipe bile su i potpuno nove odore naših kadetkinja . Novi dizajn, rađen prema uzoru na naše seniorke odore koje su sašivene godinu ranije bile su pun pogodak.

''Ovim putem zahvaljujemo se Federalnom ministarstvu u kulture i sporta zahvaljujući kojima smo uspjeli obnoviti našu odoru kao i Nives Ćorić odnosno modnom studio „Nicca“ na odličnoj izradi naših odora. Ovim putem se zahvaljujemo i  svima onima koji su izravno i neizravno pripomogli našem klubu da još jednom pokaze svoju izvrsnost'', navedeno je u priopćenju.

Isto tako svi oni koji žele  vidjeti nastupe djevojaka  i  odlične koreografije moći će  pronaći snimke  samih izvedbi na našoj službenoj fb stranici- Mostarske mažoretkinje, Bosna i Hercegovina.

 

Kopirati
Drag cursor here to close