Knjige za budućnost

Mostarska organizacija izrađuje didaktičke knjige

Didaktička knjiga predstavlja inovativan pristup djeci predškolskog uzrasta u smislu razvijanja motoričkih vještina, logičkog zaključivanja te čine alternativu videoigrama i televiziji.
Lifestyle / Flash | 29. 03. 2018. u 16:19 Bljesak.info
Kopirati

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Udruga In Spe implementira projekt pod nazivom ''Knjigom za budućnost''. Cilj projekta je osposobljavanje osoba s mentalnim problemima i poremećajima za izradu didaktičke knjige i nastavak socijalnog poduzetništva u udruzi.

Izradom didaktičke knjige osobe s mentalnim problemima i poremećajima poboljšati će kvalitetu života na način poboljšanja slike o sebi, razvoja samopouzdanja, širenja socijalne mreže, integracije u zajednici kao i rušenja predrasuda i stereotipa o osobama s mentalnim problemima i poremećajima podizanjem svijesti u lokalnoj zajednici o kapacitetima članova udruge, priopćeno je.

Naime, didaktička knjiga predstavlja inovativan pristup djeci predškolskog uzrasta u smislu razvijanja motoričkih vještina, logičkog zaključivanja te čine alternativu videoigrama i televiziji. Knjiga je osmišljena na način da djeca usvajaju elementarne vještine, osjete taktilne, vidne, slušne podražaje kako bi razvijali senzornu integraciju. Knjige se izrađuju u različitim veličinama i prilagođeno dobi djeteta. Izrađuju se najvećim djelom od recikliranih i prirodnih materijala.

Kako je rečeno iz udruge, knjiga se izrađuje od tekstila, točnije od tekstila se prave stranice na koje se poslije zašivaju gumbi, magneti, kopče, patent zatvarači, brojevi odnosno sat, slova, oblici životinja. Na ovaj način korištenjem knjige djeca mogu usvojiti vještine zakopčavanja ili otkopčavanja dugmadi, kopči, magneta, patent zatvarača. Također naučiti vezati vezice, praviti pletenice, povezivati godišnja doba sa određenim predmetima ili aktivnostima primjerice ljeto i more, školjke, suncobran, sunce i slično. Knjiga može imati različit broj stranica i biti prilagođena dobi i potrebama djeteta.

Funtastic book ili fantastična knjiga uskoro će biti dostupna u prodaji, a više informacija možete saznati na Facebook stranici ili Instagram profilu te putem mail-a ([email protected]). 

Kopirati
Drag cursor here to close