Status o položaju radnika

Mostarska glazbenica: Oprostite mi na prvom maju

Ištuk se u svom statusu kritički osvrće na Praznik rada.
Lifestyle / Flash | 01. 05. 2018. u 11:39 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Arhiva  / Bljesak.info

Mostarska glazbenica Anica Ištuk na Facebooku je objavila status o Međunarodnom prazniku rada.

Ištuk se u svom statusu kritički osvrće na Praznik rada. Kaže kako radnici danas rade bez obzira na ovaj praznik.

Anicin status prenosimo u cijelosti.

Ja sam jedna od onih koji su spojili petak s četvrtkom. I iako to dugujem isključivo mojim roditeljima i sebi, iako je jedina članska koju imam ona od knjižnice i ona za popust u cm-u, oprostite mi.

Svi vi koji danas, poput mog oca, svejedno radite bez obzira na praznik i minulo stoljeće lažnih floskula i 8+8+8 utopiji.

Svi vi koji radite, a nemate se čemu nadati, jer radite na crno, jer trebate biti zahvalni što ste i to dobili, jer vas zakon ne štiti, jer pred njim i ne postojite, i s napuknutim i otegnutim gležnjem i temperaturom 38 svejedno morate naći snagu za smješkanje i klimanje mušterijama.

Svi vi koji ste s nadom u očima i vatrom u srcu stiskali svoje diplome i slali slike roditeljima da budu sretni i ponosni, a sada su te iste diplome izlizane i obezvrijeđene od slanja na more unaprijed popunjenih natječaja.

Svi vi koji ste tragično potplaćeni za količinu posla koju obavljate i dovedeni pred nepremostivi zid gubitka vlastitih zelja, ambicija i nada.

Svi vi koji čekate je li se moglo negdje nešto i iako već znate da nije svejedno se nervozno trzate na svaki zvuk telefona.

Svi vi mladi, briljantni i sposobni ljudi koji nemoćno gledate kako vam mjesta zauzimaju i o vašoj sudbini odlučuju neobrazovani beskičmenjaci koji su dovoljno dugo nosali kave i klimali glavom.

Svi vi koji ste vrijedni i koji ste nešto, a nemate nikoga, negdje gore, među nedodirljivim zvijezdama Bosne i Hercegovine, da oda priznanje vašem trudu, vašem znanju, vašim neprospavanim noćima, vašim suzama, vašim željama, vašim snovima, vašim nadama, vašim životima.

Oprostite mi na prvom maju, nezaposlena, prevarena i ponižena radnička klaso ove tužne zemlje.

Kopirati
Drag cursor here to close