Bljesak vas vodi

MostarPhotoWalk: Upoznajte Reutersovog fotografa Dadu Ruvića

Lifestyle / Flash | 21. 10. 2016. u 07:03 D.K

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U nedjelju se u Mostaru održava događaj za sve ljubitelje fotografije, riječ je o prvom mostarskom photowalku. Događaj gdje će se na jednom mjestu okupiti ljubitelji fotografije i krenuti u šetnju sa fotoaparatima te bilježiti sve što zapne za 'umjetničko oko'.

Događaj je organiziran u suradnji portala Bljesak.info sa podrškom Američkog kutka i SPARK grupacije. U sklopu ovog događaja organizira se i besplatna radionica koja je zbog velikog zanimanja bila popunjena već drugi dan prijava za ovaj događaj, a predavač na radionici je ni manje ni više fotograf najveće svjetske novinske agencije Reuters.

Dado Ruvić, dvadesetsedmogodišnji fotoreporter najveće svjetske agencije Reuters, koristeći se kombinacijom umjetnosti i sirove novinske fotografije, izgradio je poseban i prepoznatljiv stil, koji ga je, osim rada u ovoj novinskoj agenciji, doveo i do toga, da neprestano njegovo ime stoji ispod naslovnica, duplerica, ali i fotografija objavljenih u nekim najvećim svjetskim novinama kao što su: New York Times, TIME, Le Monde, Chicago Tribune, Washington Post, National Geographic, Guardian, Irish Times, National post, Spiegel, Stern, China Daily, International Bussines Times...

Nakon tri godine rada u Dnevnom Avazu kao fotoreporter, prelazi u najveću svjetsku multimedijalnu novinsku agenciju REUTERS, za koju pokriva najveće novinske događaje u Bosni i Hercegovini, ali i Jugoistočnoj Europi posljednjih pet godina. Fotografijom se bavi 8 godina, a iza sebe ima nekoliko međunarodnih nagrada i priznanja.

Poseban predmet zanimanja su mu konfliktna, postkonfliktna i dokumentarna fotografija. Do sada je imao jednu samostalnu izložbu i sudjelovao je na tri zajedničke izložbe.

''Još jednom pozivamo sve ljubitelje fotografije da dođu na Španjolski trg u nedjelju. Skupljanje će biti od 12:00 do 13:00 sati, a zatim kreće šetnja. Za one koji svoje fotografije budu stavljali na društvene mreže molimo da koriste #MostarPhotoWalk radi lakšeg pregleda fotografija na kraju dana'', poručili su organizatori.

Kopirati
Drag cursor here to close