Tečaj samoobrane

Mostarke učile kako se obraniti od napada

Polaznice su učile uz glavne tehnike samoobrane za žene, razviti odlučnost, usmjeriti fokus, kako doprinijeti sigurnosti i naučiti nositi se s različitim izazovima!
Lifestyle / Flash | 28. 04. 2018. u 15:34 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Mostaru je održana besplatna radionica samoobrane za žene.

Naime, u školskoj dvorani V. Osnovne škole na Rudniku  klub Krav Maga Hercegovina je održao ovu iznimno korisnu radionicu.

Polaznice su učile uz glavne tehnike samoobrane za žene, razviti odlučnost, usmjeriti fokus, kako doprinijeti sigurnosti i naučiti nositi se s različitim izazovima!

Inače, Krav Maga je metoda samoobrane koja se temelji na učinkovitosti i brzini. Česta je zabluda da je to sport ili borilačka vještina, no to je krivo. Budući da je cilj Krav Mage spašavanje života po svaku cijenu, nema nikakvih pravila ni ograničenja.

Kada čuju ime Krav Maga, mnogi se začude jer te dvije riječi nikada nisu čuli, što je i očekivano jer je Krav Maga izvorno iz Izraela, i ona u prijevodu znači „kontaktna borba“.

Kontaktna borba označava borbu „prsa o prsa“, tj. borbu gdje je osoba u neizbježnoj situaciji u kojoj se mora boriti za vlastiti život rukama i nogama. Obrana u takvim situacijama bez treniranja vrlo je teška ili gotovo nemoguća, ali sa pravilnim treniranjem sve je moguće. Tako se na treninzima uče obrane od gušenja i prijetnje nožem, koji su ujedno najčešća vrsta napada na ulici. - Mostarke učile kako se obraniti od napada


Detaljno se obrađuju obrane, korak po korak, kako bi ušle u mišićnu memoriju da u takvim slučajevima ugrožena osoba refleksno reagira i obrani se. Uče se još mnoge obrane poput hvatova za majcu, za kosu, obrane od prijetnje pištoljem, raznih nasilnih i neočekivanih situacija poput napada u grupama i slično. Ništa od toga ne bi vrijedilo da se na treninzima ne uspostavlja „pravi“ mentalitet.

Na tome se puno radi kako bi osoba shvatila da i ona sama može utjecati na mnoge stvari, pogotovo u takvim životno opasnim situacijama, te takav mentalitet puno pomaže u ostatku života. Nauči se biti mirne glave i promisliti, a ne reagirati bez razmišljanja.


Kopirati
Drag cursor here to close