Mostar 2024.

Mostarci opet pozvani na 'lajkanje'

Josip Blažević, također iz ekipe Tima Mostar 2024 je rezimirajući rezultate ova dva projekta, istaknuo kako je Mostar na dočeku pobijedio samoga sebe.
Lifestyle / Flash | 04. 01. 2019. u 12:27 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Koncertom Indire Forze i grupe Psihomodo Pop završava program sa 'jačim' imenima u Zimskom gradu Mostar "Winterville by Coca-Cola", koji se održavao na Šetnici Nikole Šubića Zrinjskog od 2. prosinca prošle godine. 

Pop pjevačica Indira Forza nastupit će večeras, 4. siječnja, a grupa Psihomodo Pop 5. siječnja na Šetnici, s početkom u 20.30 sati. U subotu od 17 sati održat će se predstava 'Onomatobleja - izborna smutnja', a program u Zimskom gradu završava u nedjelju navečer uz DJ Šefa koji sa svojim nastupom kreće od 20:30 sati.

Ekipa iz Tima Mostar 2024, koja priprema mostarsku kandidaturu za Europsku prijestolnicu kulture, za ovogodišnji Zimski grad osigurala je preko stotinu različitih dnevnih programa za sve građane Mostara. 

"Nadamo se da smo projektima 'Wintervila by Coca Cola' i za doček Nove godine postavili dobar obrazac i da ćemo i ove godine postavljati i nove obrasce kako bi Mostar već sada doveli u ravnopravnu poziciju s većim gradovima u regiji", rekao je Mustafa Alendar iz ekipe Tima Mostar 2024 na konferenciji za medije u petak u Mostaru. 

Josip Blažević, također iz ekipe Tima Mostar 2024 je rezimirajući rezultate ova dva projekta, istaknuo kako je Mostar na dočeku pobijedio samoga sebe. 

Kako je kazao, incidenata nije bilo, a najveći problem su zapravo, stvarali oni koji nisu trebali, a to su pojedini korisnici kućica Zimskoga grada koji nisu poštivali pojedine odredbe ugovora o najmu.   

Po njegovim riječima, sadržaji u Zimskom gradu svakako su privukli kako domaće tako i strane turiste, ali nema sumnje da će ovakvi događaji privući još veći broj turista u Mostar, s obzirom da je Mostar kao grad ušao u drugi krug za Europsku prijestolnicu kulture 2024. 

Ujedno je pozvao sve građane da lajkaju Facebook stranicu Mostar 2024. 

Foto: Bljesak.info / Detalj s konferencije za medije



Podsjetimo, tijekom svečanosti otvaranja, posjetitelji su imali priliku uživati u nastupu poznatog mađioničara Steffana, uz voditelje programa - glumicu Narodnog pozorišta Mostar Ajlu Hamzić te glumca i glazbenika Bojana Beribaku, a otvaranje su svojim nastupom uveličale i Mostarske mažoretkinje. 

Pored gastronomske ponude, u Wintervilleu su gostovali i lokalni kreativci, među kojima, mostarski umjetnik Bećir Burić, koji je osvojio prvu nagradu na natječaju za suvenir Grada Mostara i koji je prezentirao način proizvodnje tog suvenira. 

Adela Lerić  iz ekipe 2024. podsjetila je kako je u sklopu Zimskog grada održano i niz radionica za djecu vrtićke dobi u osnovnoj Međunarodnoj školi. 

''Djeca su imala priliku surađivati s profesionalcima iz svojih struka Daliborom Niklolićem, Mirkom Božićem, Senadom Demirović Habibija i drugima, a  radionice su se odnosile na literarni, odnosno poetski dio, dramaturške radionice, radionice arhitekture i radionica kiparstva, a također će biti organizirana i DJ radionica'', podsjetila je Lerić. 

Winterville by Coca-Cola, kao i doček Nove godine organizirali su Grad Mostar i Tim Mostar 2024, u suradnji s Ministarstvom trgovine, turizma i zaštite okoliša Hercegovačko-neretvanske županije te Turističkom zajednicom HNŽ-a.

Kopirati
Drag cursor here to close