Hit destinacija

Mostarci masovno ljetuju u Turskoj

Lifestyle / Flash | 13. 08. 2017. u 10:21 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Apsolutna hit destinacija ovoga ljeta za Bosance i Hercegovce je Turska, dok sve manje bh. građana svoj odmor provodi u Hrvatskoj - pokazuju podaci turističkih agencija iz Sarajeva, Banje Luke i Mostara.

Direktor Centrotoursa Muamer Lutvić kazao je Feni da prodaja aranžmana za Tursku ide odlično, ali da mnogi građani, kao alternativu, zbog jeftinijih cijena, traže u Albaniji.

''Ove godine je zabilježen rast prodanih aranžmana u Neumu, ali tražene su i Crna Gora i Grčka'', kazao je Lutvić, te dodao da je Hrvatska dosta manje tražena u odnosu na protekle godine.

Direktorica Agencije NikkiTravel iz Mostara Nikica Demirović kazala je da veliki broj građana traži aranžmane za Jadran, ali i da odustaju zbog popunjenosti kapaciteta i visokih cijena.

''Mostarci masovno putuju u Tursku koju prošle godine nisu htjeli ni da uzmu u obzir. Tu je i Albanija koju smo već davno prodali'', naglasila je.

Kao veliko iznenađenje ove godine, Demirović je izdvojila južni dio Italije i Crno more.

Predstavnica banjalučkog Kompas-Toursa Višnja Račić kazala je da Banjalučani ove godine preferiraju Grčku, ali da su dobili i veliki broj upita za Tursku.

''Dosta njih ove godine ide na krstarenje Volgom, a slabije se traži Hrvatska'', naglasila je.

Iz agencije Jungle Travel BiH kazali su da bh. građani od dalekih destinacija najčešće odlaze u Šri Lanku, nakon čega slijede Zanzibar, Bali i Tajland.

Kopirati
Drag cursor here to close