Drugi državni rejtin turnir

Mostarac osvojio prvo mjesto na državnom turniru u tavli

U Fojnici u hotelu Natura održan drugi državni rejtin turnir u tavli.
Lifestyle / Flash | 18. 03. 2018. u 22:12 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Tavlla klub 'Dževad Salčinović- Šajna' je organizirao turnir u povodu Dana općine Fojnica. Turnir je otvorio i goste pozdravio načelnik općine Fojnica Sabahudin Klisura.

''Kao prvo organizatoru želim čestitati i zahvaliti se što je ovaj događaj upriličio u povodu rođendana našeg grada. Gostima želim da se lijepo i ugodno osjećaju u Fojnici a svim igračima puno sreće i neka najbolji pobjedi'', poručio je načelnik Klisura.

''S nama je danas oko 120 igrača ove drevne igre koji nam dolaze iz Brčkog, Donjeg Vakufa, Mostara, Stoca, Sarajeva,Travnika i drugih gradova'', rekao je Haris Balić, predsjednik Tavla kluba 'Dževad Salčinović- Šajna'.

Prvih pet igrača jer dobilo novčane nagrade, plakete i prigodne poklone.

  / Na turniru se natjecalo oko 120 igrača

Prvo mjesto na tavla turniru pripalo Marinu Mariću tavla klub 'Zrinjski' Mostar. Drugi je bio Osman Traljo klub 'Šajna' Fojnica a treći Farid Husić Brezovo polje/Brčko .Četvrto mjesto pripalo Mustafi Badžaku Tk Tako Konjic .Peti posljednji nagrađeni igrač je bio Dženan Gosto igrač kluba Stari grad Mostar.

Na kraju predstavnik kluba organizatora gospodin Edin Kahriman čestitao nagrađenim igračima i zahvalio se ostalim igračima na mnogobrojnom učešču.Gospodin Kahriman je najavio državno pojedinačno prvenstvo koje će se održat 14 i15.4. u Mostaru u organizaciji tavla klub Stari grad

Ovaj turnir je organiziran uz pomoć općine Fojnica a pod okriljem Tavla Saveza Bosne i Hercegovine.

Kopirati
Drag cursor here to close