Educirajte se

Mostar: Zdravim doručkom započeli 'Dani zdravlja'

Lifestyle / Flash | 11. 04. 2016. u 08:29 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Udruga studenata Zdravstvenog fakulteta Sveučilišta u Mostaru HSSA i ove godine tradicionalno organizira veliku akciju 'Dani zdravlja' , u trajanju od 11.do 15. travnja.

Projekt započinje u ponedjeljak s jutarnjim programom 'Zdravog doručka' u 10:00 sati, gdje će studenti zdravstvenog fakulteta imati priliku doručkovati zdravo, dok će se u poslijepodnevnim satima na FZS-u održati film Front of the Class (16:00 h).

Drugi dan je humanitarno-sportskog karaktera .Darivanje krviod 10:00-12:00 sati u prostorijama Zdravstvenog fakulteta. Ovim putem također pozivamo sve one koji žele sudjelovati u darivanju. Sportsko druženje je u 13:00 sati, u Arena sport centru, a snage u nogometu će odmjeriti studenti psihologije, medicine, zdravstvenogf akulteta te srednja medicinska škola.

Treći dan projekta, srijeda,predviđena je za posjet dječjem vrtiću u kojoj će biti održana edukacija o pravilnom održavanju oralne higijene, a uz to će se podijeliti poklon paketić za svakog mališana. Taj dan će se održati i “Kviz znanja” u prostorijama zdravstvenog fakulteta u 14:00 sati.

Pretposljednji dan studenti udruge prvi put surađuju s novootvorenim centrom“In Spe” gdje će korisnicima centra pomoći uvidjeti važnost higijene te prevencije pretilosti uz također prigodne poklone i suradnja s udrugom Minores.

'Dani zdravlja' završavaju u petak, velikom akcijom “Upoznaj dijabetes, preuzmi kontrolu”. U Kampusu Sveučilišta bit će postavljeni punktovi, studenti i djelatnici svih fakulteta imat će mogućnost izmjeriti razinu šećera u krvi i krvni tlak.

''Pozivamo sve djelatnike i studente Sveučilišta u Mostaru, kao i sve zainteresirane osobe da se priključe projektu “Dani zdravlja” i tako podignu svijest o svome zdravlju i načinu života'', poručuju iz udruge HSSA.

Kopirati
Drag cursor here to close